Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με οδηγό το διαβήτη: Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Από την Πάτμο ξεκίνησε η 8η εκστρατεία πρόληψης εκπαίδευσης και ενημέρωσης κατά της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Με οδηγό το διαβήτη».

Ένας στους δέκα συνανθρώπους μας στην Ελλάδα πάσχει από τη νόσο ωστόσο πολλοί δεν το γνωρίζουν καθώς πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια που δεν δίνει σημάδια.

Η οργάνωση από το 2014 έχει εξετάσει πάνω από 70.000 άτομα τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα εντοπίζοντας 800 αδιάγνωστα περιστατικά μέχρι στιγμής. Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιατροί από διάφορες ειδικότητες (παθολόγος-διαβητολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος και ποδολόγος), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Η πρόληψη σώζει ζωές και μία απλή μέτρηση σακχάρου αρκεί:αν η τιμή του είναι πάνω από 100 όταν είσαι νηστικός αυτό είναι σημάδι ότι έχεις μπει στο προδιαβητικό στάδιο και η επαφή με γιατρό κρίνεται απαραίτητη.

Η ιατρική ομάδα που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από τις 27 Μαϊου, πραγματοποιεί επισκέψεις από νησί σε νησί καλώντας τους κατοίκους που το επιθυμούν να υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις για τον διαβήτη.

Ειδικότερα, σε κάθε νησί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των κατοίκων για το διαβήτη με δωρεάν μετρήσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αι-μοσφαιρίνης, Σπιρομετρήσεις, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης.

Επόμενοι σταθμοί της εκστρατείας η οποία ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου, είναι η Αστυπάλαια η Νίσυρος η Τήλος και η Χάλκη.

Η  εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» πραγματοποιείται για 8η χρονιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement