Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Pi: Ένα νέο chatbot με προσωπικότητα και χιούμορ

Η Inflection AI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές της DeepMind και του LinkedIn, μόλις παρουσίασε το Pi, ένα φιλικό και παιχνιδιάρικο chatbot.

«Το Pi είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε σκέψεις και συναισθήματα, να εκφραστείτε και να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Όποτε θέλετε να συζητήσετε κάτι, είναι το αυτί που σας ακούει», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. «Το Pi γνωρίζει πολλές πληροφορίες, αλλά ξέρει πώς να είναι σύντομο. Στόχος του είναι να μετατρέψει την περιήγηση στο διαδίκτυο σε συζήτηση. Απλά πείτε ό,τι θέλετε και το Pi θα σας δώσει απαντήσεις και ιδέες με όσες ή όσες λεπτομέρειες θέλετε», πρόσθεσαν.

Ωστόσο η Inflection παραδέχεται ότι το Pi εξακολουθεί να βελτιώνεται και ότι δεν είναι πάντα σωστό.

«Είναι ακόμα νωρίς και προς το παρόν, δεν μπορείτε να βασιστείτε πλήρως σε όλα όσα λέει. Παρακαλούμε ελέγξτε αυτά που σας λέει το Pi. Αν κάνει κάποιο λάθος, απλά ενημερώστε το ώστε να μάθει για την επόμενη φορά, συμβουλεύουν τους χρήστες οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Κατά την παρουσίαση του Pi, ο διευθύνων σύμβουλος της Inflection AI Μουσταφά Σουλεϊμάν, είπε ότι το chatbot έχει σχεδιαστεί για χαλαρή, υποστηρικτική και ενημερωτική συνομιλία και μερικές φορές μπορεί να είναι αστείο και δημιουργικό. Το Pi είναι κατάλληλο για προσωπικές καθημερινές εργασίες, αλλά όχι για τη δημιουργία κώδικα ή δοκιμίων, πρόσθεσε.

(Inflection AI)

Η εταιρεία έχει επίσης αφιερώσει χρόνο στην εκπαίδευση του συστήματος για να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζει τις πολιτικές συμπεριφοράς.

«Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ξέρει πάντα ότι είναι τεχνητή νοημοσύνη και ότι δεν προσπαθεί ποτέ να μιμηθεί τον άνθρωπο. Έτσι, υπενθυμίζει συχνά στον ανθρώπινο χρήστη ότι πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη», σημείωσε ο Σουλεϊμάν. Οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το Pi σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν (δεν μιλάει ακόμη ελληνικά) και η εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει premium συνδρομές στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: Reuters, CMS Wire

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement