Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

IBM: Σταματά τις προσλήψεις για 7.800 θέσεις εργασίας που μπορεί να καλύψει η τεχνητή νοημοσύνη

Οι περικοπές θέσεων εργασίας λόγω τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εδώ. Η IBM, ο διεθνής γίγαντας της πληροφορικής με έδρα τη Νέα Υόρκη, σταματά τις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τους πελάτες της και οι οποίες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε στο Bloomberg ο Άρβιντ Κρίσνα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν κυρίως τις θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται άμεσα με τους πελάτες, όπως το ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ο Κρίσνα – ένα τμήμα στο οποίο εργάζονται περίπου 26.000 άτομα.

«Μπορώ εύκολα να φανταστώ το 30% αυτών να αντικαθίσταται από την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποίηση σε μια πενταετία», δήλωσε ο Κρίσνα στο Bloomberg – αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 7.800 θέσεις εργασίας. Ενώ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα σε αυτές τις θέσεις δεν θα απολυθούν, εκπρόσωπος της IBM δήλωσε ότι τυχόν θέσεις που θα κενωθούν λόγω αποχώρησης, δεν θα καλυφθούν.

Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 260.000 άτομα, είχε ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας νωρίτερα φέτος, οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 1,5% του εργατικού δυναμικού της.

«Δεν υπάρχει γενική παύση προσλήψεων σε ισχύ. Η IBM προσλαμβάνει μελετημένα και δίνει έμφαση σε θέσεις που δημιουργούν έσοδα και είμαστε πολύ επιλεκτικοί όταν καλύπτουμε θέσεις εργασίας που δεν συναναστρέφονται με πελάτες και δεν ασχολούνται με την τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή κάνουμε προσλήψεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της IBM στο Business Insider.

Καθώς οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT επεκτείνονται εκθετικά, οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ: Business Insider

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement