Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έλον Μασκ: «Η ιδιοκτησία του Twitter είναι επώδυνη»

Η διαχείριση του Twitter είναι αρκετά επώδυνη και είναι σαν «ένα τρενάκι του λούνα παρκ» δήλωσε πρόσφατα ο Έλον Μασκ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε επίσης πως θα πουλούσε την εταιρεία, αν εμφανιζόταν το κατάλληλο πρόσωπο που θα ενδιαφερόταν για την απόκτησή της.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία “Tesla” και την εταιρεία κατασκευής πυραύλων “SpaceX”, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια στις 27 Οκτωβρίου του 2022. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μασκ μίλησε για τις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές του συνήθειες.

Παραδέχθηκε μάλιστα πως προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας μόνο και μόνο επειδή ένας δικαστής επρόκειτο να τον αναγκάσει να προβεί στην αγορά. Όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει για την εξαγορά του Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε πως αυτό το επίπεδο του «πόνου» είναι εξαιρετικά υψηλό και πως αυτό δεν είναι κάποιου είδους «πάρτι».

Μιλώντας για την θητεία του στο «τιμόνι» της πλατφόρμας, ο Μασκ δήλωσε:

«Δεν είναι βαρετό. Είναι αρκετά έντονο, σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Οι τελευταίοι μήνες είναι αρκετά αγχωτικοί, αλλά ακόμα αισθάνομαι πως η αγορά του Twitter ήταν μια σωστή κίνηση. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά και οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν αυξηθεί και το Twitter λειτουργεί κανονικά. Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο και μάλιστα υπάρχει μια θέση στην οποία δεν κάθεται ποτέ κανείς.

Ουκ ολίγες φορές έχω «πυροβολήσει» τον εαυτό μου για πράγματα που έχω δημοσιεύσει στο Twitter. Νομίζω πως δεν πρέπει να δημοσιεύσω ξανά το οτιδήποτε στις 3 τα ξημερώματα».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα αλλάξει την ετικέτα στον λογαριασμό του BBC από «κυβερνητικό χρηματοδοτούμενο μέσο ενημέρωσης» σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο».

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του αυτή, ο ιδιοκτήτης του Twitter δήλωσε:

«Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Το Twitter θα προσαρμόσει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο». Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ακριβείς.

Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC. Αυτή η συνέντευξη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις αλλά και για να λάβουμε μερικά σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Συζητώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο Έλον Μασκ δήλωσε πως η εταιρεία είναι τώρα «περίπου ισορροπημένη», καθώς οι περισσότεροι διαφημιστές της έχουν επιστρέψει.

Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 6.500 άτομα ήταν δύσκολη, καθώς την εποχή που αγόρασε το Twitter δούλευαν σε αυτό 8.000 άτομα, ενώ τώρα εργάζονται μόλις 1.500.

Παραδέχθηκε μάλιστα πως τους απέλυσε όλους προσωπικά, καθώς δεν ήταν δυνατό να μιλήσει με τόσα πολλά άτομα πρόσωπο με πρόσωπο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα κατά την διάρκεια της συνέντευξης ότι υπάρχει λιγότερη παραπληροφόρηση στο Twitter μετά την εξαγορά του από τον ίδιο και πως οι προσπάθεια του να διαγράψει αυτοματοποιημένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, θα μειώσει δραστικά τις ψευδείς ειδήσεις.

Πηγή: BBC

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement