Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Gmail και Google Docs ενισχύονται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

H Google «εμβαθύνει» την προώθησή της στον «κόσμο» της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI), καθώς την Τρίτη παρουσίασε λειτουργίες που θα επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ΑΙ της εταιρείας στις διάφορες εφαρμογές του Workspace.

Το Workspace φυσικά περιλαμβάνει το Gmail και το Google Docs, δύο από τις πιο σημαντικές εφαρμογές της Google. Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία σκοπεύει να επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν κείμενα πιο εύκολα από ότι συνήθως, για την διευκόλυνσή τους στην χρήση των εφαρμογών.

Φυσικά ο λόγος που συνέβη αυτή η αναβάθμιση στα εργαλεία της Google, είναι επειδή η εταιρεία θέλει να δηλώσει «παρών» στον νέο «πόλεμο» με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT της OpenAI, που γρήγορα «κατέκτησε τον κόσμο». Βρίσκεται ενάντια και στην μεγάλη της αντίπαλο Microsoft, η οποία είναι μία εκ των σημαντικότερων επενδυτριών της Open AI. H Microsoft μάλιστα, θα συζητήσει περί της τεχνητής νοημοσύνης σε μία διαδικτυακή εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του ChatGPT, η Google «ένιωσε» πως έπρεπε και η ίδια να εξελιχθεί στον συγκεκριμένο τομέα της τεχνολογίας, λέγοντας σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή να προσπαθήσουν να εντάξουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε όλα της τα προϊόντα, για τους 3 δισεκατομμύρια χρήστες της.

Όμως οι νέες αναβαθμίσεις της Google θα αργήσουν να παρουσιαστούν στο κοινό, καθώς είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της δημιουργίας τους. Μόνο τα πρώτα από αυτά, τα νέα εργαλεία γραφής με χρήση ΑΙ, θα παρουσιαστεί σε μερικούς δοκιμαστές στις ΗΠΑ μέσα στον Μάρτιο.

Η Google επίσης ανακοίνωσε με αυτόν τον τρόπο το Bard, την «απάντησή» της στο ChatGPT. Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως όλες οι αναβαθμίσεις της θα τεθούν προς διαθεσιμότητα στο κοινό μέσα στο 2023, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστές τις ημερομηνίες.

Η Johanna Voolich Wright, αντιπρόεδρος των προϊόντων της Google Workspace, δήλωσε όσον αφορά τις νέες καινοτομίες της Google με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης:

«Είτε είστε ένας πολυάσχολος επαγγελματίας HR που χρειάζεται να δημιουργήσει προσαρμοσμένες περιγραφές θέσεων εργασίας, είτε ένας γονέας που συντάσσει την πρόσκληση για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας με πειρατικό θέμα, το Workspace σας εξοικονομεί χρόνο και κόπο από τη συγγραφή αυτής της πρώτης έκδοσης. Απλά πληκτρολογήστε ένα θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε και ένα προσχέδιο θα δημιουργηθεί αμέσως για εσάς».

Οι αναβαθμίσεις που έχει ανακοινώσει πως θα κάνει η Google είναι οι εξής:

  1. Σύνταξη, απάντηση, σύνοψη και ιεράρχηση προτεραιοτήτων στο Gmail
  2. Διόρθωση, συγγραφή και επανεγγραφή στα Έγγραφα
  3. Ενεργοποίηση ροών εργασίας στο Chat
  4. Δημιουργία νέων φόντων στο Meet
  5. Αυτόματες παραγομένες εικόνες, ήχοι και βίντεο στις Διαφάνειες
  6. Δυνατότητα επέκτασης και επανεγγραφής κειμένων, με την χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης
  7. Μετάβαση ακατέργαστων δεδομένων σε νέες ιδέες μέσω χρήσης αυτόματης συμπλήρωσης και τεχνητής νοημοσύνης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Μόνο αν κάποιος ζει σε κάποια σπηλιά απομονωμένος, δεν θα έχει πάρει είδηση τον ντόρο που γίνεται με τον κ....

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στά πλαίσια τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, θά πραγματοποιηθεῖ Ἀρχιερατικός Μέγας Ἑσπερινός στίς 7 μ.μ., Ἀρχιερατική Ἱερά Ἀγρυπνία στίς 10.30 μ.μ. τό βράδυ τοῦ Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Renault θα είναι παρούσα με τη σύγχρονη γκάμα των μοντέλων της στον εκθεσιακό χώρο του Γηπέδου Π. Φαλήρου, πρώην Tae Kwon Do. Η...

LIFESTYLE

Η κόρη της Μαντόνα με σι θρου φόρεμα και χωρίς σουτιέν Η Λούρδη Λεόν δεν άφησε τίποτα στην φαντασία στο φετινό Vogue Fashion Night...

Advertisement