Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Google δοκιμάζει πιθανούς ανταγωνιστές του ChatGPT

Η Google δοκιμάζει τα δικά της προϊόντα τύπου ChatGPT που χρησιμοποιούν την τεχνολογία συνομιλίας LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), όπως αποκάλυψε το CNBC. Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης νέα σχέδια σελίδων αναζήτησης που ενσωματώνουν την τεχνολογία συνομιλίας.

Τον Ιανουάριο, οι New York Times αποκάλυψαν ότι η Google σκοπεύει να αποκαλύψει πάνω από 20 διαφορετικά πρότζεκτ που θα βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC, αυτά περιλαμβάνουν ένα νέο chatbot και έναν πιθανό τρόπο ενσωμάτωσής του σε μια μηχανή αναζήτησης.

Συγκεκριμένα, η Google δοκιμάζει ένα chatbot με την ονομασία «Apprentice Bard», το οποίο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μοιάζει και λειτουργεί όπως το ChatGPT. Ωστόσο, οι απαντήσεις του chatbot περιλαμβάνουν πληροφορίες από πρόσφατα γεγονότα – κάτι για το οποίο το ChatGPT δεν είναι ικανό, καθώς έχει ανεπαρκή γνώση των συμβάντων που συνέβησαν μετά το 2021.

Σε ένα παράδειγμα που κυκλοφόρησε εσωτερικά, ένας εργαζόμενος ρώτησε το Apprentice Bard αν θα υπάρξει άλλος ένας γύρος απολύσεων στην Google. Η εταιρεία απέλυσε 12.000 υπαλλήλους, το 6% του εργατικού δυναμικού της, νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Σύμφωνα με την πρόσβαση που έχω στη βάση δεδομένων, είναι απίθανο η Google να πραγματοποιήσει άλλον έναν γύρο απολύσεων το 2023», απάντησε το chatbot. «Οι απολύσεις πραγματοποιούνται γενικά για τη μείωση του κόστους και της δομής, αλλά η εταιρεία τα πάει καλά οικονομικά. Στην πραγματικότητα, τα έσοδα της Google αυξήθηκαν κατά 34% το 2021 και η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 70% από τον Ιανουάριο του 2022».

Δεν είναι σαφές ποια από τα πρότζεκτ της Google θα κυκλοφορήσουν για το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης όλων των εργαζομένων, ο επικεφαλής της Google AI, Τζεφ Ντιν, είπε ότι η εταιρεία κινείται «πιο συντηρητικά από μια μικρή startup». Η παροχή λανθασμένων πληροφοριών θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο για μια γνωστή εταιρεία όπως η Google, τόνισε. Πράγματι, οι ΝΥΤ ανέφεραν προηγουμένως ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, την ακρίβεια και τον αποκλεισμό της παραπληροφόρησης όταν πρόκειται για την ανάπτυξη του chatbot αναζήτησης. Αν αληθεύουν οι αναφορές ότι η Microsoft ενσωματώνει την τεχνολογία του ChatGPT στο Bing ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο, είναι πιθανό να δούμε και το chatbot αναζήτησης της Google στο εγγύς μέλλον.

«Έχουμε εδώ και καιρό επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο CNBC. «Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια θεμελιώδης και μετασχηματιστική τεχνολογία που είναι απίστευτα χρήσιμη για τους ανθρωπους, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες. Πρέπει να εξετάζουμε τις ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι καινοτομίες. Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εσωτερικά για να βεβαιωθούμε ότι είναι χρήσιμη και ασφαλής, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτόμερειες σύντομα».

ΠΗΓΗ: CNBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ανάρτηση του Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη για την έκτακτη ενίσχυση της ΕΤΑΧ «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ανταποκρίθηκαν...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εξέφρασαν τις απορίες τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και έθεσαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιώργο Χριστάκη τους προβληματισμούς τους για την ανάπτυξη του...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο γραφείο του υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, συνοδευόμενο από τον Διοικητής της...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Αριστείδη Ζαννίκου Η προτομή του (που την προσπερνούμε αδιάφορα) ευρίσκεται στον μικρό προαύλιο χώρο αριστερά της εξωτερικής σκάλας που οδηγεί στην αίθουσα εκδηλώσεων...

Advertisement