Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο περίφημος «καταρράκτης της φωτιάς» στο Γιοσέμιτι και πώς να τον δείτε

Ο απίστευτος πύρινος καταρράκτης της Καλιφόρνιας επέστρεψε

Κάθε Φεβρουάριο, χιλιάδες φωτογράφοι και τουρίστες συρρέουν στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι  για να δουν μια κορδέλα «λάβας» να αναβλύζει από τον επιβλητικό γρανιτένιο βράχο El Capitan.

Αυτό το διάσημο φυσικό φαινόμενο είναι στην πραγματικότητα ένα τέχνασμα του φωτός, που δημιουργείται καθώς το φως του ήλιου αντανακλάται από έναν καταρράκτη.

Όμως, αν θέλετε να δείτε τον καταρράκτη φωτιάς, θα πρέπει να είστε γρήγοροι επειδή η πρώτη παρτίδα κρατήσεων έχει ήδη εξαντληθεί.

Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το υπέροχο θέαμα

Ο καταρράκτης της φωτιάς είναι ένα θεαματικό σόου με φως. Στα τέλη του χειμώνα, ο καταρράκτης Horsetail αναβλύζει από την απορροή των χειμερινών καταιγίδων. Για λίγα λεπτά κάθε βράδυ, το φως του ήλιου στα τέλη του χειμώνα χτυπά το νερό υπό τη σωστή γωνία για να δημιουργήσει μια πορτοκαλί λαμπερή λωρίδα. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο γύρω από το ηλιοβασίλεμα, όταν ο καταρράκτης φωτίζεται από τον ήλιο.

Το 2023, οι δασοφύλακες εκτιμούν ότι ο καταρράκτης φωτιάς θα εμφανιστεί μεταξύ 10 και 27 Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι συνθήκες πρέπει να είναι ακριβώς οι κατάλληλες. Αν έχει ομίχλη ή συννεφιά, το φαινόμενο του καταρράκτη είναι υποτονικό.

Το φαινόμενο του καταρράκτη φωτιάς είναι πολύ δημοφιλές και το πάρκο έχει υποφέρει από υπερπληθυσμό τα τελευταία χρόνια.

Πώς μπορείτε να δείτε τον καταρράκτη της φωτιάς;

Το φαινόμενο είναι πολύ δημοφιλές και το πάρκο έχει υποφέρει από υπερπληθυσμό τα τελευταία χρόνια.

Το 2022, οι αρχές εισήγαγαν ένα νέο σύστημα αδειών για το Σαββατοκύριακο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για να καταφέρετε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, θα πρέπει να είστε γρήγοροι.

Η πρώτη παρτίδα κρατήσεων για την είσοδο στο πάρκο που κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου, έχει ήδη εξαντληθεί.

Το δεύτερο μισό των κρατήσεων θα κυκλοφορήσει σε κυλιόμενη βάση, ξεκινώντας από τις  8 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία που επιθυμείτε να συμμετάσχετε. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο των κυβερνητικών πάρκων των ΗΠΑ.

Δεν χρειάζεστε άδεια για να εισέλθετε στο πάρκο από Δευτέρα έως Πέμπτη. Ωστόσο, θα πρέπει και πάλι να πληρώσετε τέλος εισόδου στο πάρκο, το οποίο ανέρχεται σε 35 δολάρια (32 ευρώ) ανά αυτοκίνητο.

Πρέπει να ξέρετε και το εξής: παρά το σύστημα έκδοσης αδειών, το Σαββατοκύριακο θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτο κόσμο. Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δυόμισι χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν στο καλύτερο σημείο για να δουν το φαινόμενο.

Πηγή: euronews.com

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement