Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Q-bear: Μια συσκευή που «αποκωδικοποιεί» το κλάμα του μωρού

Το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχουν τα μωρά για να εκφράσουν μία ανάγκη τους. Πόνο, δυσφορία, πείνα ή κάποια άλλη ανάγκη. Κάθε φορά που κλαίει ένα μωρό, οι γονείς ή οι φροντιστές του, προσπαθούν να καταλάβουν τι χρειάζεται.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία Q-bear θέλει να δώσει ένα χέρι βοηθείας στους νέους γονείς ή φροντιστές ώστε να μπορούν να «αποκωδικοποιούν» πιο εύκολα το κλάμα του μωρού τους.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια συσκευή- την οποία θα παρουσιάσει στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας CESπου μεταφράζει το κλάμα ενός μωρού μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Η μαλακή συσκευή με επικάλυψη σιλικόνης, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε κούνια ή καροτσάκι, χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Q-bear για να «αποκωδικοποιήσει» το κλάμα του μωρού και να προσδιορίσει εάν το μωρό πεινάει, αν έχει λερώσει την πάνα του, αν νυστάζει ή αν δε νιώθει άνετα.

Η συσκευή καταγράφει επίσης λεπτομέρειες για την υγεία, ανιχνεύει πόσο νυσταγμένο ή άνετα αισθάνεται το μωρό και αναπαράγει αυτόματα καταπραϋντική μουσική. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή μπορεί να αναπαράγει αυτόματα ένα νανούρισμα ή έναν «ήχο μήτρας» και να ανάψει ένα μικρό φωτάκι για τον ύπνο, εάν διαπιστωθεί ότι το μωρό κλαίει επειδή είναι κουρασμένο. Οι γονείς μπορούν επίσης να «ανεβάσουν» τα δικά τους ηχητικά βιβλία ή μουσική ή ακόμη και να ηχογραφήσουν τις δικές τους φωνές για να τις χρησιμοποιήσει η συσκευή.

(Q-bear)

Ό,τι κι αν συμβεί, η συσκευή θα ειδοποιεί τους χρήστες για τα πάντα μέσω της εφαρμογής Q-bear, όπου αποθηκεύονται επίσης όλα τα προσωπικά δεδομένα του μωρού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή είναι συμβατή μόνο με την εφαρμογή του φροντιστή, ωστόσο, η χρήση εφαρμογών που αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα υγείας ενέχει πάντα τον κίνδυνο προβλημάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Τέλος, το μωρό μπορεί να κλαίει για έναν λόγο που δεν συνάδει με μία από τις τέσσερις ανάγκες που παρακολουθεί η Q-bear.

ΠΗΓΗ: Mashable

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement