Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το «πυρηνικό νησί» της Κίνας παίρνει σάρκα και οστά με την εγκατάσταση του πρώτου αντιδραστήρα

Ξεκίνησε η κατασκευή του Linglong One, ενός μικρού αρθρωτού πυρηνικού αντιδραστήρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας (CCTV).

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, πρόκειται για τον πρώτο αντιδραστήρα του είδους του στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής.

Μόλις ολοκληρωθεί, σε 58 μήνες περίπου, ο αντιδραστήρας Changjiang ACP100 θα παράγει ένα δισεκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες 526.000 νοικοκυριών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της CCTV, στο μέλλον θα κατασκευαστούν πιο σημαντικές υποδομές, όπως το δοχείο πίεσης και η ατμογεννήτρια στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ τριών μεγάλων εταιρειών: China National Nuclear Power, θυγατρική της CNNC, η οποία είναι ο ιδιοκτήτης και ο φορέας εκμετάλλευσης, το Ινστιτούτο Πυρηνικής Ενέργειας της Κίνας, που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του αντιδραστήρα, και η China Nuclear Power Engineering Group, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του εργοστασίου.

Ο αντιδραστήρας θα μπορούσε να παρέχει κατανεμημένη ενέργεια και άλλες ανάγκες, όπως βιομηχανική και περιφερειακή θέρμανση, αφαλάτωση θαλασσινού νερού κ.λπ. Ένα δισεκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να παραχθούν από κάθε συγκρότημα Linglong One, το οποίο έχει ισχύ 125.000 κιλοβάτ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας, η Κίνα αύξησε τις επενδύσεις της σε ενεργειακά έργα κατά 16,7% ετησίως τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement