Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεστ που βασίζεται σε ένα γλυκόμετρο μπορεί να βοηθήσει στις επαναμολύνσεις του κορονοϊού

Τα μη συνταγογραφούμενα τεστ COVID-19 μπορούν να δείξουν γρήγορα εάν έχετε μολυνθεί. Στην περίπτωση, όμως, θετικού αποτελέσματος, δεν υπάρχει ισοδύναμο τεστ στο σπίτι για να αξιολογήσετε πόσο καιρό προστατεύεστε από τα αντισώματα SARS-CoV-2 έναντι της επαναμόλυνσης. 

Αναλυτικότερα, στο Journal of the American Chemical Society, ερευνητές αναφέρουν ένα απλό, ακριβές τεστ που βασίζεται σε ένα γλυκόμετρο που ενσωματώνει μια νέα πρωτεΐνη σύντηξης, ενώ επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν μια μέρα να χρησιμοποιήσουν αυτό το τεστ για να παρακολουθήσουν τα δικά τους αντισώματα SARS-CoV-2. 

Τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 και της ίδιας της λοίμωξης από τον ιό μπορεί να προστατεύουν από μελλοντικές λοιμώξεις για λίγο, αλλά δεν είναι σαφές πόσο διαρκεί αυτή η προστασία. Μια καλή ένδειξη προστασίας είναι το επίπεδο αντισωμάτων SARS-CoV-2 ενός ατόμου, αλλά η μέτρηση του χρυσού προτύπου, η ενζυμική ανοσοπροσροφητική δοκιμασία (ELISA), απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και εξειδικευμένους τεχνικούς.

Από την άλλη πλευρά, τα γλυκόμετρα είναι άμεσα διαθέσιμα, εύχρηστα και μπορούν να ενσωματωθούν με απομακρυσμένες κλινικές υπηρεσίες. Οι ερευνητές προσάρμοσαν αυτές τις συσκευές για να ανιχνεύουν άλλα μόρια-στόχους, συνδέοντας την ανίχνευση με την παραγωγή γλυκόζης.

Για παράδειγμα, εάν ένα δοκιμαστικό αντίσωμα στο τεστ συνδεθεί με ένα αντίσωμα στο αίμα ενός ασθενούς, τότε εμφανίζεται μια αντίδραση που παράγει γλυκόζη, την οποία η συσκευή ανιχνεύει πολύ καλά. Η ινβερτάση είναι ένα ελκυστικό ένζυμο για αυτόν τον τύπο ανάλυσης επειδή μετατρέπει τη σακχαρόζη σε γλυκόζη, αλλά είναι δύσκολο να συνδεθεί το ένζυμο σε αντισώματα ανίχνευσης με χημικές προσεγγίσεις.

Οι ερευνητές σχεδίασαν και παρήγαγαν μια νέα πρωτεΐνη σύντηξης που περιέχει τόσο ινβερτάση όσο και αντίσωμα ποντικού που συνδέεται με αντισώματα ανθρώπινης ανοσοσφαιρίνης (IgG). Επιπλέον, έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη σύντηξης συνδέεται με την ανθρώπινη IgG και παράγει με επιτυχία γλυκόζη από σακχαρόζη. Στη συνέχεια, η ομάδα έφτιαξε πάνω τους ταινίες δοκιμών πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2.

Το εργαλείο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες ασθένειες 

Μετά την εισαγωγή στα δείγματα που ελήφθησαν από ασθενείς με COVID-19, τα αντισώματα SARS-CoV-2 των ασθενών δεσμεύτηκαν στην πρωτεΐνη ακίδας. Η προσθήκη πρωτεΐνης σύντηξης ινβερτάσης / IgG και στη συνέχεια σακχαρόζης οδήγησε στην παραγωγή γλυκόζης, η οποία μπορούσε να ανιχνευθεί από ένα γλυκόμετρο.

Επικύρωσαν το τεστ πραγματοποιώντας ανάλυση γλυκόμετρου σε διάφορα δείγματα ασθενών και διαπίστωσαν ότι το νέο τεστ λειτούργησε εξίσου καλά με τέσσερις διαφορετικούς ELISA. Οι ερευνητές λένε ότι η μέθοδος μπορεί να προσαρμοστεί για να δοκιμάσει άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2, αλλά και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με 26 μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του CHIOS KARATE ACADEMY από το διασυλλογικό κύπελλο καράτε ATTICA SOUTH CUP. 6 χρυσά,10 αργυρά και 10 χάλκινα...

ΧΙΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Χίου για 3η συνεχή...

ΧΙΟΣ

Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (17-06-2024) στο Βροντάδο της Χίου. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην κυκλοφορία δίνεται και πάλι η οδός Ιωάννου Χρήστου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου κ. Κώστα...

Advertisement