Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠOY: Μην μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο – Eπιβλαβές για την υγεία μας

Αν και είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος από τις νοικοκυρές και όχι μόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα, αλλά μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση αυτού του μετάλλου από το χαρτί μαγειρέματος και την απορρόφησή του από το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό.

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος , στην επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, με θέμα το...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι βαθμοί από τις 40 κριτικές επιτροπές μόλις είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνονται από τους εκπροσώπους των χωρών στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και με σύντομο χρόνο παράδοσης είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην ελληνική αγορά η νέα Alfa Romeo Tonale. Με το πρόγραμμα...

ΧΙΟΣ

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ο 28χρονος άντρας, που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 40χρονο, πατέρα δύο παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου...