Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Δίνουν αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που αφορούν στη ρωσική ομάδα χάκερς Conti

Με αμοιβή που αγγίζει τα 15 εκατ. δολάρια θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη δράση της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group.

Η ομάδα εικάζεται πως βρίσκεται πίσω από πολλές περιπτώσεις εκβιαστικών επιθέσεων διεθνώς για την απόσπαση χρηματικών λύτρων.

Συγκεκριμένα, το FBI υπολογίζει πως πάνω από 1.000 θύματα της ομάδας έχουν εξαναγκαστεί στο να καταβάλουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα σε συνέχεια κυβερνοεπιθέσεων που έχουν δεχθεί.

Η εν λόγω αμοιβή αφορά 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ταυτότητας ή της τοποθεσίας των ηγετών της ομάδας, αλλά και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη οποιουδήποτε μέλους της ομάδας.

Μάλιστα, η ομάδα εκτιμάται ότι εμπλέκεται εσχάτως και στα πολιτικά παιχνίδια του πολέμου, αφού έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέτρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Εάν οποιοσδήποτε αποφασίσει να οργανώσει κάποια κυβερνοεπίθεση ή πολεμικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να απαντήσουμε πλήττοντας στρατηγικής σημασίας υποδομές του εχθρού» ανέφερε η Conti σε δήλωση της.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement