Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο η 48χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ

Με διάγνωση οξείας νεφρικής ανεπάρκειας είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων η 48χρονη εργαζόμενη του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, λίγες ημέρες πριν καταλήξει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από νοσοκομειακή πηγή.

Η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση παράλληλα με τον περαιτέρω έλεγχο που θα έδινε απαντήσεις στο τι οδήγησε στην νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία, έχοντας μοιραία κατάληξη την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην πόλη των Ιωαννίνων επιχείρησε να δώσει απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τον θάνατό της.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπήρξαν αναρτήσεις που συσχέτιζαν τον εμβολιασμό της 48χρονης Ελένης Μάργαρη, με τον θάνατό της.

Μιλώντας στο protοthema.gr, o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαθωμάς, ανέφερε ότι: «Η συνάδελφος μας διακρινόταν για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Είναι ενδεικτικό ότι εμβολιάστηκε όταν κλήθηκε, αλλά παράλληλα προσπαθούσε με ψύχραιμο επιστημονικό λόγο να πείσει και άλλους συναδέλφους για τη σημασία του εμβολιασμού. Ο θάνατος της είναι ένα τραγικό γεγονός για όλους εμάς και φυσικά για τους οικείους της. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές γίνεται ακόμη πιο βαρύ και θλιβερό να κυκλοφορούν ανυπόστατες πληροφορίες και ψεύδη ότι «εμβολιάστηκε και πέθανε» και να συσχετίζεται ο θάνατος της με τον εμβολιασμό, ένα μέσο πρόληψης που πίστευε και υπερασπίστηκε».

Μαργαρη_Ελενη
Η άτυχη 48χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ, Ελένη Μάργαρη

Σύμφωνα με συναδέλφους της στην υπηρεσία, επρόκειτο για ένα έμπειρο και μάχιμο στέλεχος του ΕΚΑΒ με περίπου δυο δεκαετίες προϋπηρεσία.

Ως μέλος μιας οικογένειας που περιλάμβανε και άλλους επαγγελματίες υγείας, διακρινόταν για τη διάθεση για προσφορά και την επιθυμία της να συνδράμει σε όποιον είχε ανάγκη.

Κατά την πανδημία κορωνοϊού είχε υιοθετήσει εξαρχής τις επιστημονικές θέσεις για την αξία του εμβολιασμού, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Είχε εμβολιαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο

Η ίδια είχε εμβολιαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο, αμέσως μόλις δόθηκε η δυνατότητα στους υγειονομικούς να προστατεύσουν τον εαυτό τους εν μέσω της επιδημίας καθώς και τους ασθενείς, στο πλαίσιο της εργασίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement