Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Έτσι σώθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ολυμπιακό Χωρίο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατά την διάρκεια της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη φέρει στο φως της δημοσιότητας το Eleftherostypos.gr.

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών να «κρατήσουν» τον 60 Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών που εδρεύει μέσα στο Ολυμπιακό Χωρίο και κινδύνευε να καεί.  Οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε έναν από τους πιο νευραλγικούς σταθμούς της χώρας.

O σταθμός έμεινε «όρθιος» και βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων και τον πυροσβεστών καθώς όπως και να σωθούν μηχανήματα και οχήματα αξίας χιλιάδων ευρώ. Και βέβαια φανταστείτε τι ψυχολογία θα υπήρχε στην μάχη με την φωτιά αν ακουγόταν στον ασύρματο πως κάηκε ο σταθμός.

Ο 6ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, καλύπτει το δήμο Αχαρνών , ένα κομμάτι του δήμου Διονύσου, το Κρυονέρι και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του δήμου Ωρωπού. Δηλαδή Ιπποκράτειο, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Καπανδρίτη, Κάλαμο, Αγίους Αποστόλους. Έχει δηλαδή στην ευθύνη του το πνεύμονες πρασίνου της Αττικής όπως είναι η Ιπποκράτειος, η Βαρυμπόμπη και οι Θρακομακεδόνες. Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό το σημείο, διότι ταυτόχρονα με τη δασική φωτιά θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας και στη διάσωση ταυτόχρονα των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή και αυτό το καθιστά αρκετά δύσκολο.

Συγκλονίζει πυροσβέστης: Έτσι σώσαμε τον Πυροσβεστικό Σταθμό – Κάναμε το ακατόρθωτο

Εχθές, όπως αποκάλυψε το Eleftherostypos.gr,πυροσβέστης ο οποίος συμμετείχε στην «μάχη» έξω από τον σταθμό, συγκλονίζει. Περιγράφει όλα όσα είδαμε για το «δεύτερο του σπίτι» και την πρώτη γραμμή άμυνας του Εθνικού Δρυμού.

Ο ίδιος μέσα από το προφίλ του στο Facebook μιλάει για την δύσκολη μάχη για να μην καεί ο σταθμός, που ανεφοδίαζε τα οχήματα για την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και αυτός που είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τον Εθνικό Δρυμό που έχει στην ευθύνη του.

Η περιγραφεί του συγκλονίζει. Μιλάει για την μεγάλη μάχη που έδωσαν 9 πυροσβέστες μπροστά από την φωτιά. Σε μια μάχη που φαινόταν να είναι χαμένη και η μόνο πράξη τους θα ήταν να φύγουν για να σωθούν. Αυτοί με αυταπάρνηση έμειναν εκεί  για να σώσουν το δεύτερο τους «σπίτι».  Η μάχη έγιμε

«Σε αυτόν τον υπερπαντων αγώνα κανείς δεν λιγοψυχησε, κανείς δεν μετακινήθηκε από τη θέση του κανείς δεν έκανε ούτε μισό βήμα πίσω καταφέρνοντας με υπερπροσπάθεια και με τη δύναμη του Θεού να ανακόψουμε στο σημείο την επερχόμενη καταστροφή. Μια μάχη που όπως προείπα φαινόταν δύσκολο έως ακατόρθωτο να κερδηθεί, δόθηκε στα ίσα και κερδήθηκε με μικρές απώλειες  (δύο μικροτραυματισμους). Είμαι υπερήφανος που ήμουν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, είμαι υπερήφανος που είμαι πυροσβέστης, είμαι υπερήφανος που ο κόσμος αγαπά, αναγνωρίζει και επικροτεί το φιλότιμο και το πείσμα του Έλληνα πυροσβέστη που παρά τις αντιξοότητες θα πράξει στο ακέραιο τα καθήκοντα του» περιγράφει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον,τη στήριξη και τα καλά λόγια για τη προσπάθεια και το φιλότιμο των πυροσβεστών. Είμαι καλά,κουρασμενος όπως όλοι μας. Στενοχωρημένος όμως γιατί η περιοχή που μεγάλωσα,ζω και υπεραγαπαω δεν είναι πλέον η ίδια.

Θα σταθώ μόνο σε ένα περιστατικό από τα τόσα που βίωσα όλη την χτεσινή μέρα. Την τιτάνια μάχη να προστατεύσουμε το Σταθμό μας από την επερχόμενη καταστροφή. Περίπου 15 άτομα κάθε κατηγορίας (δόκιμοι της Ακαδημίας,μόνιμοι, εθελοντές, εποχικοί) δώσαμε μια μάχη που έμοιαζε χαμένη πριν καν δωθεί. Ένας πραγματικός άθλος καθώς 9 από εμάς σταθήκαμε με 3 εγκαταστασεις περιμένοντας τη φωτιά ακριβώς στην εξωτερική μάντρα του Σταθμού μας…του δεύτερου σπιτιού μας και η πυρκαγιά πραγματικά καλπάζε. Ο κίνδυνος μεγάλος,η ένταση στα ύψη και η μάχη να δίνεται στα 3 μέτρα.Το πυροθερμικο φορτίο, η ένταση κ κυρίως ο ήχος της πυρκαγιάς πραγματικά προκαλούσε δέος. Φτάνοντας η φωτιά μπροστά μας και εκεί που στιγμιαία ο κίνδυνος κορυφώθηκε, ξαφνικά το πείσμα κ η αυταπάρνηση των συναδέλφων μου έφτασε σε μέγιστα επίπεδα.

Σε αυτόν τον υπερπαντων αγώνα κανείς δεν λιγοψυχησε, κανείς δεν μετακινήθηκε από τη θέση του κανείς δεν έκανε ούτε μισό βήμα πίσω καταφέρνοντας με υπερπροσπάθεια και με τη δύναμη του Θεού να ανακόψουμε στο σημείο την επερχόμενη καταστροφή. Μια μάχη που όπως προείπα φαινόταν δύσκολο έως ακατόρθωτο να κερδηθεί, δόθηκε στα ίσα και κερδηθηκε με μικρές απώλειες  (δύο μικροτραυματισμους). Είμαι υπερήφανος που ήμουν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, είμαι υπερήφανος που είμαι πυροσβέστης, είμαι υπερήφανος που ο κόσμος αγαπά, αναγνωρίζει και επικροτεί το φιλότιμο και το πείσμα του Έλληνα πυροσβέστη που παρά τις αντιξοότητες θα πράξει στο ακέραιο τα καθήκοντα του.

Είναι εύκολο κανεις να κατακρίνει τον Έλληνα πυροσβέστη που μάχεται στο πεδίο. Όμως θα σταθώ σε μια ρήση του Αισχύλου:”Όποιος έχει το πόδι του έξω από την φωτιά είναι εύκολο να δίνει συμβουλές σ αυτόν που καίγεται”..

Την καλημέρα μου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement