Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

17Ν: Αποφυλακίσθηκε ο Ηρακλής Κωστάρης – Ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη

Με όρους αποφυλακίστηκε χθες, Πέμπτη, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη.

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια – μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.

Είχε λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της 17Ν – μεταξύ άλλων και σε ληστεία

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε πει.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης της «17Ν»

Ο Ηρακλής Κωστάρης είναι μακρινός συγγενής της οικογένειας Σερίφη (επίσης καταδικασθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη).  Εντάχθηκε στην 17 Νοέμβρη το 1987 μέσω του Παύλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, στρατολόγησε τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη το 1988 και του έδωσε το ψευδώνυμο «Στέλιος». Καταδικάστηκε σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής Κωστάρης έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και αφού πήρε το πτυχίο του γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Δυτικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement