Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Covid pass: Πρόστιμα και για πελάτες – Όλο το σχέδιο για αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις

Εστίαση – Διασκέδαση: Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο για τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης και πολιτισμού σε αμιγώς για εμβολιασμένους ή μικτούς, με την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών τα τελευταία 24ωρα να επισπεύδει – όπως όλα δείχνουν – τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει ο διαχωρισμός των καταστημάτων στην εστίαση και την διασκέδαση να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου, ωστόσο δεν αποκλείεται η εφαρμογή του νέου πλαισίου να μετατεθεί για πέντε με δέκα ημέρες αργότερα, στα τέλη του μήνα. Από την άλλη, νωρίτερα από ότι αναμενόταν, τον Αύγουστο, αναμένεται να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για ένστολους, εργαζόμενους σε κρατικές δομές και ΜΜΜ κ.α..

Υποχρεωτική δήλωση για κάθε κατάστημα, ειδική σήμανση και αυστηρές «ποινές»
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για τα καταστήματα, ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εάν θα λειτουργήσουν τους χώρους τους ως αμιγείς ή μικτούς – εάν δεν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να έχουν στην είσοδό τους ειδική σήμανση που θα ενημερώνει τους πελάτες εάν πρόκειται για χώρο αμιγή ή μικτό – το πρόστιμο για μη σήμανση στην είσοδο ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Εξάλλου, τσουχτερά πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται στους χώρους που δεν τηρούν την πληρότητα που έχουν δηλώσει.

Υπενθυμίζεται, δε, πως προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται και οι πολίτες που θα παραβιάζουν το πλαίσιο: Εάν κάποιος πελάτης βρίσκεται σε χώρο που απευθύνεται αμιγώς σε εμβολιασμένους ενώ δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Εάν κανείς φέρει πλαστό έγγραφο το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Κατά την ίδια πηγή, άλλωστε, μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία στο gov.gr η ειδική εφαρμογή την οποία θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να ελέγχουν τα bar code των εγγράφων εμβολιασμού ή των τεστ των πελατών.

Εστίαση – Διασκέδαση: Η εφαρμογή θα έχει τρεις χρωματικές ενδείξεις:

Πράσινη όταν πρόκειται για πελάτη που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει με κορονοϊό
Κίτρινη για πελάτη που φέρει αρνητικό τεστ κορονοϊού
Κόκκινη για λανθασμένο ή μη αληθές έγγραφο.

Πώς θα ενημερώνονται οι πελάτες για το διαχωρισμό των καταστημάτων

Οι πελάτες θα μπορούν μέσω αναζήτησης στο gov.gr να ενημερωθούν εάν το κατάστημα το οποίο θέλουν να επισκεφτούν είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μικτής λειτουργίας, προστίθεται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο της «επιβράβευσης» των συνεπών επιχειρήσεων, μάλιστα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται εάν η επιχείρηση που επιθυμούν να επισκεφτούν έχει παραβιάσει τα ανωτέρω μέτρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement