Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για χιλιάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους, καθώς ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα τωνΠανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Ολοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους σε αυτόν τον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

panelladikes_edo

Συνολικότερη εικόνα θα υπάρχει από την επόμενη Δευτέρα, όταν το υπουργείο Παιδείας δώσει στη δημοσιότητα τα συνολικά συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Αποτελέσματα και με SMS

Για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι που ακολούθησαν τη σχετική διαδικασία θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες μέσω SMS. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (περί τους 70.000, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης) λαμβάνουν με SMSτα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού.

Ανοδος βάσεων

Κατακόρυφη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ.

Ειδικότερα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες, Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω ενώ άνοδος αναμένεται και στην Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement