Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καραντίνα οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου

Χωρίς καραντίνα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά το ελευθέρας από την καραντίνα δίνεται σε 100 χώρες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τους – ανάμεσα στους Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία.

Όπως διευκρινίστηκε, μάλιστα, τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν με τους γονείς τους παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι από τις 19 Ιουλίου οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες οι προϋποθέσεις είναι ίδιες και για τις «πράσινες» και για τις «πορτοκαλί» χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την επιστροφή τους αλλά και μοριακό τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Τεστ θα πρέπει να γίνονται και σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Τα νέα έγιναν δεκτά με ανακούφιση από τις αεροπορικές εταιρείες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways Σον Ντόιλ να δηλώνει ότι «είμαστε χαρούμε ότι επικράτησε η κοινή λογική που λειτουργεί ήδη για τόσες άλλες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement