Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εκκενώνεται και δεύτερο χωριό – Δείτε βίντεο και εικόνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει, από το πρωί της Πέμπτης  στην Χίο και συγκεκριμένα στον οικισμό της Κατάβασης.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η φωτιά κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή για προληπτική εκκένωση της Σιδηρούντας.

Η στιγμή της εκκένωσης στη Σιδηρούντα

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται και στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν συνολικά 62 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομετεφορόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρουν πηγές  από την Πυροσβεστική στο Xiakoslaos.gr στο σημείο πηγαίνουν με αεροσκάφος ATR της ΓΓΠΠ 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα λόγω της έκτασης που έχει λάβει η φωτιά, υπάρχουν σκέψεις στην πυροσβεστική να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης και το θηριώδες αεροσκάφος Beriev B.

Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Κατάβαση λόγω ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το χωριό με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην καταστραφούν σπίτια.

Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό Κατάβαση, από τον οποίο απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xiakoslaos.gr, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι’ αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement