Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα Focus Bari: «Ναι» στον εμβολιασμό λέει το 68% των Ελλήνων

Υπέρ των εμβολίων τάσσεται το 68% των Ελλήνων, όπως προκύπτει από έρευνα της Focus Bari που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, αν και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα εμφανίζει τη χαμηλότερη αναλογία πληθυσμού που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού ή θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν μια θεαματική εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο του 2021. Αναλυτικά, οι Ελληνες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους από το 3% τον Ιανουάριο ανήλθε στο 34% τον Απρίλιο και εκτοξεύτηκε στο 62% τον Ιούνιο.

Αντίθετα, μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό των «αρνητών», καθώς από το 20% που τον Ιανουάριο δήλωνε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, τον Ιούνιο έπεσε στο 13%, ενώ περιορισμένο είναι και το ποσοστό αυτών που αμφιταλαντεύονται. Συγκεκριμένα, αυτοί που δήλωσαν ότι μπορεί και να το κάνουν-μπορεί και όχι παρουσίασε πτώση από το 41% στο 20%.

Συνολικά, πάντως, περίπου 7 στους 10 Ελληνες (68%) σημειώνουν ότι είτε ότι έχουν εμβολιαστεί είτε ότι έχουν προγραμματίσει ραντεβού, το 20% δηλώνει αναποφάσιστο και μόλις το 12% αναφέρει ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Διστακτικοί οι νέοι

Ως προς τα δημογραφικά, πιο διστακτικοί ως προς το εμβόλιο είναι οι νεότεροι, ενώ υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους 10) σε όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών είναι διχασμένη, με το 44% των νέων να λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο, το 42% να δηλώνει «μπορεί και ναι-μπορεί και όχι» και το 14% να εμφανίζεται αντίθετο με τον εμβολιασμό.

Αντίστοιχα, στην ηλικία 25-34 ετών, το 55% σημειώνει ότι θα εμβολιαστεί ή ότι έχει προγραμματίσει το ραντεβού του, το 31% είναι αναποφάσιστο και το 15% απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα το κάνει. Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες ηλικίες, από 45 ετών στη συντριπτική τους πλειοψηφία (78%-81%), υποστηρίζει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί ή θα το κάνει.

Ουραγός

Ωστόσο, ανάμεσα σε 21 χώρες, η Ελλάδα είναι ουραγός στην αναλογία πληθυσμού που έχει ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχει κλείσει ραντεβού ή θα εμβολιαστεί οπωσδήποτε. Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 91%, ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Μαλαισία και την πεντάδα συμπληρώνει η Σιγκαπούρη. Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις, πέρα από την Ελλάδα, φιγουράρουν οι ΗΠΑ με 72%, η Γαλλία με 71% και η Ταϊβάν με 69%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement