Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Voucher 150 ευρώ: Πώς θα λάβουν την ενίσχυση οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου θα λάβουν το voucher των 150 ευρώ οι νέοι 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Το voucher των 150 ευρώ αποτελεί κίνητρο για τη συγκεκριμένη ηλιακιακή ομάδα προκειμένου να πάρουν μέρος στον εμβολιασμό.

Το freedom pass αφορά ουσιαστικά 940.000 νέους και είναι είναι μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται σε smartphones, είτε σε λειτουργικό iOS, είτε σε Android, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε POS για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher

Οι νέοι 18 ως 25 ετών, που θα έχουν (ή έχουν ήδη) πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά σε υπηρεσίες και προϊόντα που ενισχύουν την κινητικότητα, όπως

  • ταξίδια
  • μουσικές παραστάσεις
  • θέατρο
  • κινηματογράφος
  • μουσεία
  • αρχαιολογικοί χώροι

Η διαδικασία για τους δικαιούχους

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω gov.gr και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα της αίτησης αφού ο δικαιούχος ενημερωθεί με sms και e-mail. Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΚτΠ (Κοινωνίας της Πληροφορίας) απευθύνεται σε αδειοδοτημένους παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Σημειώνεται δε, ότι ο πάροχος δεν θα συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο, αλλά θα εκδίδει και διανέμει, αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα, την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Το ανωτέρω ποσό των 150 ευρώ δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, και επίσης δεν θα μπορεί στην κάρτα να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, στις 31/12/2021, το σύνολο των διανεμηθεισών καρτών θα καταργηθούν και ο πάροχος θα επιστρέψει στον φορέα του έργου τυχόν αδιάθετα ποσά.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα διανέμεται εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή του αρχείου με τους επιβεβαιωμένους δικαιούχους, όπως θα αποστέλλονται από τον φορέα υλοποίησης, δηλαδή την ΚτΠ, και θα διαθέτει εφαρμογή Web, καθώς και εφαρμογές για συσκευές iOS και Android στην ελληνική γλώσσα για την ενεργοποίηση και διαχείριση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι μέσω εφαρμογής, που θα βρίσκεται στο περιβάλλον του gov.gr, η ΚτΠ θα λαμβάνει μέσω δικού της microsite τις αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων και κατόπιν ελέγχου και επιβεβαίωσης της α’ φάσης του εμβολιασμού τους, θα αποστέλλει ημερησίως ηλεκτρονικά στον πάροχο, τον σχετικό κατάλογο, ο οποίος και θα περιλαμβάνει μόνο τα ελάχιστα στοιχεία επικοινωνίας του δικαιούχου, δηλαδή ονοματεπώνυμο, email, κινητό τηλέφωνο. Με την ενεργοποίηση της κάρτας από τον πάροχο, ο δικαιούχος θα ειδοποιείται μέσω sms ή email. Ειδοποίηση θα λαμβάνει ο νέος δικαιούχος και κάθε φορά που θα εκτελείται μια επιτυχής συναλλαγή με την άυλη προπληρωμένη κάρτα.

Η διάρκεια της σχετικής σύμβασης δωρεάς, που θα υπογραφεί, ξεκινά από την ημέρα υπογραφής και λήγει στις 31.12.2021 ή σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και της επιστροφής τυχόν αδιάθετων ποσών.

Με δεδομένη την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, ο αποδεκτός χρόνος της υλοποίησης και των δοκιμών του Παρόχου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 10 εργάσιμες μέρες με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement