Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα: Πάνω από 2.000 «βλέπει» την επόμενη εβδομάδα ο καθηγητής Θωμαΐδης

Για αύξηση κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα που μπορεί να ξεπεράσουν τα 2.000 έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Πολύ πιθανό χαρακτήρισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως.

Ο ίδιος απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα που είναι εξαιρετικά μεταδοτική με τη χαλάρωση στα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα είπε ότι ήταν της τάξης του 65% για την Αττική την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως συμπλήρωσε, δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Ωστόσο χαρακτήρισε θετική παράμετρο το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όλο αυτό το σκηνικό οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θωμαΐδης έσπευσε να προσθέσει ότι είναι κατανοητό αυτό που συμβαίνει με τους νέους, καθώς είναι κλεισμένοι μέσα σχεδόν 1,5 χρόνο και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάνε και οι μεγαλύτεροι πως ένιωθαν ως νέοι, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι στον φονικό ιό είναι ο εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement