Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαίδευση 3.200 αστυνομικών σε θέματα επαφής με τον πολίτη και κοινοτικής αστυνόμευσης

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 3.200 αστυνομικών, σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης αστυνομικών ελέγχων, ενίσχυσης επαφής με τον πολίτη και βασικών στοιχείων κοινοτικής αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 17 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε έξι εκπαιδευτικά κέντρα και σε εκπαιδευτικές σειρές διάρκειας δύο ή τριών ημερών.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις, Άμεσης Δράσης Αττικής, Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομίας Αθηνών και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια αυτής αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Κοινοτική Αστυνόμευση,
  • Περιπολίες και
  • Επικοινωνία.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς πραγματοποιήθηκε πρακτική εφαρμογή των διδαχθέντων σε εικονικά σενάρια, κατά τα οποία οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να διαχειριστούν περιστατικά, εφαρμόζοντας εργαλεία αποκλιμάκωσης της έντασης για την κατανόηση και επίλυση του ζητήματος.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης αναλύθηκαν περιστατικά καθημερινής αστυνομικής ανταπόκρισης, καθώς και ο τρόπος και οι δυνατότητες διαχείρισής τους με βέλτιστες πρακτικές.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, δόθηκε η δυνατότητα πρακτικής άσκησης – εφαρμογής των διδαχθέντων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, από Μικτές Ομάδες Κινητής Αστυνόμευσης.

Ακολούθησε διήμερη εκπαίδευση των επικεφαλής Αξιωματικών, οι οποίοι θα κληθούν να καθοδηγήσουν στην υλοποίηση των διδαχθέντων πρακτικών, προς εφαρμογή της Λευκής Βίβλου, για την υιοθέτηση του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αποτίμησης της εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των Διευθυντών και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με σκοπό την άντληση και την αξιοποίηση διδαγμάτων και γνώσεων στη διοργάνωση μελλοντικών εκπαιδεύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement