Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδι σε νησί: Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου -Πώς μετακινούνται

Αλλάζει πλήρως από την προσεχή Δευτέρα, 5 Ιουλίου, το πλαίσιο για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, καθώς για το ταξίδι δεν θα αρκεί πλέον η διενέργεια self test.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εστιάζουν στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, η μετακίνηση προς νησί θα γίνεται -για τους ενήλικους- με τους τέσσερις παρακάτω τρόπους:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού

β) πιστοποιητικό νόσησης

γ) αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) τις τελευταίες 72 ώρες

δ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες

Να σημειωθεί ότι για τους ανήλικους 12 έως 17 ετών θα γίνονται δεκτά -πέραν των παραπάνω- και τα self test, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Μετακίνηση σε νησί: Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου
Από το μέτρο εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας, καθώς και όσοι μετακινούνται για μετάβαση στην εργασία τους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν το εβδομαδιαίο self test.

To self test θα γίνεται δεκτό και για όσους μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης.

Τι ισχύει όμως για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου;

Οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ως πλήρως εμβολιασμένο όποιον έχει κάνει τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, ή τη μονή δόση του Johnson & Johnson.

Ερωτηθείσα σχετικά, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ότι «αυτός που έχει κάνει την πρώτη δόση δεν έχει ολοκληρώσει την ανοσία του και θα πρέπει να προστατευθεί».

Επομένως, τόνισε καταλήγοντας η κυρία Ράπτη, «τα μέτρα (σ.σ. που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους) αφορούν και αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να λάβουν το Green Pass αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement