Κλιμάκιο της ΝΔ στην Χίο: Τα συγχαρητήρια της Κυβέρνησης στον Κάρμαντζη και τα θέματα που συζητήθηκαν - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκιο της ΝΔ στην Χίο: Τα συγχαρητήρια της Κυβέρνησης στον Κάρμαντζη και τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση είχε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο της ΝΔ με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέπτεται σήμερα το νησί μας αποτελείτε από τον Γιώργο Στεργίου Γ.Γ. της Ν.Δ. τον Θανάση Νέζη, επικεφαλή του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τον Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία του Δήμου Χίου και ειδικότερα του Δημάρχου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με την Κυβέρνηση και το Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, οι κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο έργο της Δημοτικής Αρχής και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης των σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση της πανδημίας και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων στη Χίο, τα οποία προχωρούν με αμείωτο ρυθμό.

Καθοριστική είναι η εξαιρετική επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και με το Κυβερνητικό Επιτελείο. Ακολούθως, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερα θετική απόφαση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας με κριτήριο όχι των αριθμό των προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται σε αυτά αλλά ως μόνιμο μέτρο ενδυνάμωσης και υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των ακριτικών μας περιοχών.

Επίσης, ο κ. Στεργίου επεσήμανε την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, γεγονός με μεγάλη σημασία για το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού μας.

Τέλος, υπερτονίστηκε η αποδέσμευση από την απλή αναλογική που ταλάνιζε τους μηχανισμούς λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον, δίνεται το πράσινο φως για την υλοποίηση των αποφάσεων χωρίς προσκόμματα, ενώ με βάση το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής ο κ. Στεργίου υπογράμμισε ότι είναι βέβαιη η επανεκλογή του Δημάρχου Χίου στις επόμενες εκλογές.

Οι δηλώσεις

O κ. Στεγρίου μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές που έχει πάρει η Κυβέρνηση όσον αφορά το μεταναστευτικό που ταλαιπώρησε το νησί και είδη έχουμε δει σημαντικές βελτιώσεις. «Θεωρούμε πως η αυτοδιοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο» ανέφερε επίσης ο κ. Στεργίου.

Στην συνέχεια ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε και στην ναυτική εκπαίδευση για την Ελλάδα με την Χίο να είναι ένα θεμέλιο σημείο. Τόσο για την ακαδημία όσο και για τα κρατικά και ιδιωτικά λύκεια.

Ο Γ.Γ. της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης και στην κατάργηση της απλής αναλογικής που ήταν «βράχνας» όπως την χαρακτήρισε.  Τέλος ο κ. Στεργίου ανέφερε πως  η θητεία του Σταμάτη Κάρμαντζη θα ανανεωθεί στις επόμενες εκλογές.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε τα προβλήματα και την ακυβερνησία που υπάρχει σε δεκάδες δήμους στην χώρα από την απλή αναλογική. Τόνισε επίσης πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον μεταναστευτικό.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις: 

Η επίσκεψη στο Ιδιωτικό Λύκειο Τσάκου και στην ΑΕΝ Μηχανικών

Λίγο νωρίτερα το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφτηκε το Ιδιωτικό Λύκειο Τσάκου όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου ενώ στον Γιώργο Στεργίου απονεμήθηκε και ο θυρεός του Ομίλου Τσάκου.

Ο κ.Στεργίου με την σειρά του αναφέρθηκε στην στήριξη της κυβέρνησης στην επαγγελματική εκπαίδευση τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση να ενσωματωθούν σε αυτή και τοπικά στοιχεία. «Τα Ναυτικά σχολεία είναι η πιο εξειδικευμένη μορφή επαγγελματικής εκπαίδευσης και οι απόφοιτοι τους έχουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση με καλές αποδοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στην ΑΕΝ Μηχανικών ενώ τους κ.Στεργίου, Νέζη και Κονταδάκη συνόδευε στις επισκέψεις τους και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας Κων/νος Τρομπούκης.

Δείτε φωτογραφίες του Χιακού Λαού από την επίσκεψη στο Ιδιωτικό Λύκειο Τσάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Υποτροφία ως προς τις οικογένειες τριτέκνων της Χίου από την Ιερά Νέα Μονή Χίου μετά από την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα, ένα παιδί...

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά σε καμινάδα τζακιού  σε οικία που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, Καστέλο. Άμεση παρέμβαση της Πυροσβετικης Υπηρεσίας  Στο...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Τα πορτοκαλί του εξακολουθεί να «φοράει» το Δημαρχείο Χίου. Μία συμβολική κίνηση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των...

ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις μαθητές έπεσαν νεκροί από πυρά ενός 15χρονου αγοριού σε γυμνάσιο του Μίσιγκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας...