Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Λαζάρου: Η εστίαση δεν αντέχει άλλο κλείσιμο – Πώς σχολιάζει τις αποφάσεις για αμιγείς και μικτούς χώρους

Για τα μέτρα που που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναφορικά με την εστίαση και τους αμιγείς και μικτούς χώρους μίλησε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην “Covid free” εστίαση που αναμένεται να δημιουργηθεί στη χώρα, για τον εμβολιασμό όσων εργάζονται στην εστίαση αλλά και το μέλλον της σε περίπτωση ενός τέταρτου κύματος και ενός ακόμα lockdown.

Όπως λέει χαρακτηριστικά αυτό που προέχει είναι να διασφαλίζεται η υγεία στους χώρους εστίασης: «τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και υγειονομικά προστατευμένα. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε άλλο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα μέτρα “γραμμένα”. Το περιθώριο που έχει δοθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα μας δώσει τον χρόνο να σκεφτούμε και να κάνουμε και αντιπροτάσεις για να δούμε πως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει» λέει στο Eleftherostypos.gr ο Έλληνας σεφ.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού των ανθρώπων που εργάζονται στην εστίαση ο Λευτέρης Λαζάρου και το τι θα πει στους δικούς του εργαζόμενους αναφέρει στο Eleftherostypos.gr πως « πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος ακόμα περισσότερο. Πρέπει να σεβαστούμε τον άλλον που λέει φοβάμαι. Όπως σέβομαι αυτόν έχει υψοφοβία  ή αυτόν που φοβάται να μπει στο ασανσέρ, έτσι σέβομαι και αυτόν που φοβάται να εμβολιαστεί. Πρέπει να λειτουργήσει κάτι, η πειθώ μου, να τον παρακαλέσω για την λειτουργία του εστιατορίου, για την προστασία της οικογένειας τους και των συναδέρφων του. Αυτό θέλω να πετύχω. Περιμένω να λειτουργήσουν τα πράγματα κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το Φθινόπωρο ο κ Λαζάρου αναφέρει πως:  « Η εστίαση δεν θα αντέξει άλλο κλείσιμο. Δεν μπορεί να αντέξει κάτι άλλο. Αυτήν  την στιγμή είμαστε με ένα δεκανίκι και προσπαθούμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε».

Τέλος όσον αφορά για το  μέλλον της εστίασης  αναφέρει πως «Αν όλα τελειώσουν γρήγορα θα είναι καλύτερα. Αν έρθει ένα τέταρτο κύμα τότε θα είναι ολέθριο. Θα μπουν λουκέτα. Πολλοί από τον χώρο αυτόν άλλαξαν κατεύθυνση. Έφυγαν από το επάγγελμα, γιαυτό και ακούμε “δεν έχω προσωπικό, ψάχνω προσωπικό, δεν ΄βρίσκω, δεν έχω σερβιτόρους”. Έγιναν λάθη από την πολιτεία αλλά έγιναν και λάθη τακτικής» λέει ο Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement