Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τα προνόμια για εμβολιασμένους: Οι «δύο ταχύτητες» σε εστίαση και ψυχαγωγία

Στην πλήρη υιοθέτηση του μοντέλου παροχής κινήτρων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, η οποία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους.  Στο πλαίσιο αυτό, οι περιορισμοί που αναμένεται να καταργηθούν στο προσεχές διάστημα αφορούν σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Στον αντίποδα, για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί εξετάζεται είτε να υπάρχει διαφορετική χωρητικότητα, δηλαδή θα μπαίνουν λιγότεροι σε αυτούς τους χώρους, ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες.

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση φέρνει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη είναι οι εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις.

Σχετικά με την εστίαση, στην οποία περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα αφήσει στην επιχείρηση την επιλογή για το αν θα δουλεύει με κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένος και θα ελέγχει με ένα barcode την είσοδο του στο κατάστημα. Πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα την έχουν στο κινητό τους ή στο τάμπλετ οι υπεύθυνοι των χώρων και με αυτή θα σκανάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμό που έχουν πάνω το barcode και θα ανάβει μια πράσινη ένδειξη.

Στο μεταξύ, πριν ακόμα η κυβέρνηση λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι μεγάλες ομάδες έχουν δώσει ήδη το πλαίσιο λειτουργίας των γηπέδων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολυμπιακού, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για πληρότητα των γηπέδων σε ποσοστό 50% και μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

Advertisement