Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021: «Πονοκέφαλος» το μηχανογραφικό – Οδηγίες για την υποβολή του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) για το έτος 2021, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ωστόσο, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, αποδεικνύεται «πονοκέφαλος» για πολλούς υποψήφιους, κυρίως λόγω ορισμένων αδιευκρίνιστων τεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν και από την εφαρμογή για πρώτη φορά φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Για παράδειγμα, παραμένει ακόμα ερωτηματικό, εάν ο υποψήφιος που δεν έχει πιάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα πρέπει να απορρίψει μόνος του με βάση τα μόρια που έχει, τα τμήματα που δεν δικαιούται να συμπληρώσει, ή αν αυτό θα το κάνει αυτόματα το σύστημα.

Το σημείο αυτό όπως και άλλα ζητήματα, καλείται το υπουργείο Παιδείας να διευκρινήσει με σχετική εγκύκλιο.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων αναμένεται μεταξύ 6-8 Ιουλίου. Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι, (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή και Π.Μ.Δ. θα μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Οι οδηγίες:

Να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) πρέπει οι παρακάτω υποψήφιοι:

– Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται, ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

-Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2021 που δε συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Αναφέρεται, ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement