Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό – Πέθανε ο 19χρονος οδηγός στο Moto3 Ντιπασκιέ

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- η είδηση για τον θάνατο του Τζέϊσον Ντιπασκιέ.

Ο Ελβετός αναβάτης, απεβίωσε σήμερα (30/5) στο νοσοκομείο «Carregi» της Φλωρεντίας, όπου διεκομίσθη εχθές (29/5) μετά από το τραγικό -όπως απεδείχθη- δυστύχημα, που είχε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών για το ιταλικό Gran Prix του Moto 3.

«Παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας και όλων εκείνων, οι οποίοι συνέχεια φρόντιζαν τον Ελβετό οδηγό, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ντιπασκιέ υπέκυψε, δυστυχώς, στα τραύματα του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο εκλιπών, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα για αγγειακό πρόβλημα. Παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπεία σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς τελικά, ο Ντιπασκιέ υπέκυψε στα τραύματα του, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό υλικό, που δείχνει μόνο το τέλος της πτώσης του και δηλώσεις από άλλους εμπλεκόμενους αναβάτες, ο νεαρός Ελβετός συγκρούσθηκε με τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα, πριν πέσει στην πίστα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωί της Κυριακής (30/5) και κατά την διάρκεια της «προθέρμανσης» της κατηγορίας Moto 3, οι αναβάτες φορούσαν αυτοκόλλητα υπέρ του Ελβετού, στον οποίο ο Γάλλος, Φαμπιό Κουαρταράρο, αφιέρωσε την pole position που εξασφάλισε στο MotoGP.

https://twitter.com/TezHaber/status/1398951421148532737

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement