Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Γεωργιανός «δείχνει» τον δρόμο των ερευνών – Αρνείται ότι είναι ο «κοντόχοντρος» δολοφόνος

Γλυκά Νερά: Πληροφορίες ή γνώση δράσης άλλων ομάδων ληστρικών εισβολών σε σπίτια επιχείρησαν να αντλήσουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την ανάκριση του 43χρονου Γεωργιανού, ο οποίος εξεταζόταν για περισσότερες από 24 ώρες, σχετικά με την πιθανότητα συμμετοχής του στο αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονη Καρολάιν.

Ο Γεωργιανός οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για τη βίαιη ληστρική επιδρομή σε σπίτι ηλικιωμένων, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, στις 5 Μαρτίου στο Πικέρμι. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου θα συνεχιστεί η ανάκρισή του από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας.

Ο ίδιος, παρότι έχει χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά του «κοντόχοντρου» δολοφόνου, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία της Καρολάιν, δήλωσε ότι αγνοούσε τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ αρνήθηκε και τη συμμετοχή του στη ληστεία ηλικιωμένων στο Πικέρμι, παρότι έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στο μεταξύ και ο 33χρονος πιλότος, από μία απομακρυσμένη προσπάθεια αναγνώρισης με ηλεκτρονικό τρόπο αρχικά, δεν φαίνεται να μπορεί με πει με σιγουριά πως ο 43χρονος είχε συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του. Δεν αποκλείεται αυτή να γίνει και πίσω από τα… φιμέ τζάμια του δωματίου αναγνωρίσεων κατηγορουμένων, αλλά και πιθανή φωνητική προσπάθεια αναγνώρισης, καθώς ο δολοφόνος της Καρολάιν ήταν εκείνος που μίλησε στους «ψηλούς» συνεργούς του σε μία γλώσσα που ο 33χρονος πιλότος δεν μπορούσε να αναγνωρίσει. Αν υπάρξουν θετικές επισημάνσεις του 33χρονου πιλότου σε επίπεδο αναγνώρισης, ανεξαρτήτως του ποσοστού, οι αστυνομικοί θα εντείνουν τις έρευνες αναφορικά με τις κινήσεις του 43χρονου Γεωργιανού, ενώ θα περιμένουν και τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν στο χώρο τον οποίο βρισκόταν το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.

Οι αστυνομικοί αναμένουν και αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την πιθανότητα ταυτοποίησης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του 43χρονου Γεωργιανού στη μοιραία σοφίτα και στο σπίτι της οικογένειας όπου εξελίχθηκε η εισβολή και η αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας.

Ο 43χρονος μετά τη μεταφορά του από την Αλεξανδρούπολη στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόταν διαδοχικά από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και Εγκλημάτων κατά Ζωής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος για τη ληστεία των ηλικιωμένων στο Πικέρμι και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για ληστεία κατά συναυτουργία.

Στις 5 Μαρτίου 2021 μαζί με τέσσερις συνεργούς του είχαν εισβάλει σε σπίτι στην οδό Θεσσαλών στο Πικέρμι, όπου έμενε ένας 93χρονος μαζί με την κατάκοιτη σύζυγό του και την οικιακή βοηθό τους. Οι δράστες είχαν δέσει τα θύματα, ενώ είχαν ασκήσει υπέρμετρη σωματική βία στον ηλικιωμένο άνδρα, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τα χρήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement