Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδι με πλοίο: Αυτό είναι το έγγραφο που θα χρειαστείτε

Ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις άνοιξαν από την Παρασκευή 14 Μαϊου, αλλά όσον αφορά στα ταξίδια με πλοίο απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και επιπλέον δικαιολογητικά.

Το αναθεωρημένο έγγραφο, με την επωνυμία «Δήλωση Υγείας Επιβατών», με το οποίο μπορεί κάποιος να ταξιδεύει με πλοίο της γραμμής, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το έγγραφο είναι ουσιαστικά ένα ερωτηματολόγιο. Στο έγγραφο σε μορφή ερωτηματολογίου, ο επιβάτης συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και απαντά σε ερωτήσεις για τυχόν συμπτώματα ή επαφή με κρούσμα. Περιλαμβάνονται και εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα τεστ, καθώς και τα εμβόλια.

Δείτε αναλυτικά τις ερωτήσεις που περιλαμβάνει:

eggrafo-1
eggrafo-12
eggrafo-13
Πώς πάμε στα νησιά

Με όπλο τον εμβολιασμό και τα self tests, οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στα νησιά με πλοίο ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πληρότητα στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μπορεί να φτάνει έως το 80% του συνολικού αριθμού επιβατών ή το 85% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες. Η κάλυψη των καθισμάτων αεροπορικού τύπου πρέπει να ανέρχεται στο 50%.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να βρίσκονται έως 4 άτομα εφόσον είναι σύζυγοι/συμβιούντες ή συγγενείς. Διαφορετικά έως 2 μεμονωμένοι επιβάτες ή μέλη πληρώματος.

Πληρότητα έως 80% επιτρέπεται στα επιβατηγά – οχηματαγωγά ταχύπλοα ή υδροπτέρυγα εφόσον ιαθέτουν φίλτρα τύπου HEPA. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρότητα δεν μπορεί να ξεπερνά το 50%.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη για την επιβίβασή τους σε πλοίο οι επιβάτες ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των 5 ετών θα πρέπει:

  • είτε να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορονοιό τουλάχιστον 14 μέρες και να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε μοριακό έλεγχο έως 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, σε rapid test ή self test εντός 24 των τελευταίων 24 ωρών πριν το ταξίδι ή
  • να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.

Από τις υποχρεώσεις αυτές εξαιρούνται οι επιβάτες των πορθμειακών γραμμών Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη σαλαμίνας, Πόρος – Γαλατάς Τροιζηνίας και Ρίο – Αντίριο καθώς και οι ακτοπλοικές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement