Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών με όλα τα εμβόλια

Κορωνοϊός:  Στις 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για όλα τα εμβόλια, όπως ενημέρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος και παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα έγιναν 90.000 εμβολιασμοί και θα κλείσουμε με περίπου 110.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν γίνει 4.377.000 εμβολιασμοί. 2.817.000 πολίτες έκαναν την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 26,8% και 1.615.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 15,4%».

Πόσα εμβόλια περιμένουμε

Αναφορικά με τις παραδόσεις στα εμβόλια που αναμένονται, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως:

  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση 1.860.000 δόσεων και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις το μήνα.
  • Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca ενημέρωσε για 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά περιμένουμε μέχρι 5000.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Μάιο μετακύλισε μια ημερομηνία για τον Ιούνιο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αρχίζοντας τη συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισε την παρουσία των δημοσιογράφων στην αίθουσα, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε rapid test πριν την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου. «Η εβδομάδα αρχίζει πιο αισιόδοξα», είπε.

Αναφέρθηκε σε μια πολυκεντρική μελέτη, η οποία κατέληξε στο ότι τα αντισώματα -όσων έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί- παραμένουν μέχρι και για 13 μήνες και μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης. Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει την παραμονή εξουδενωτικών αντισωμάτων και την μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης».

«Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», τόνισε, λέγοντας ότι η μελέτη είναι ενθαρρυντική, καθώς «είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους».

Δεν ισχύει ότι οι μεταλλάξεις αδυνατίζουν την ισχύ των εμβολίων, είπε για να υπογραμμίσει: «Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».

«Είμαι λεύτερος τώρα»: Σε αυτή τη φράση ενός ηλιωμένου συμπολίτη μας, που ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του αναφέρθηκε -καταληκτικά- η κ. Θεοδωρίδου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement