Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ – «Χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας

Με δεκάδες μπλόκα στους δρόμους, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνεχίζονται οι έρευνες στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό των δύο δολοφόνων που εκτέλεσαν χθες τον επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ένα δεύτερο καλάσνικοφ. Στο σημείο της εκτέλεσης οι αστυνομικοί εντόπισαν 28 κάλυκες.

Στο σημείο της εκτέλεσης οι αστυνομικοί εντόπισαν 28 κάλυκες.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά τη φονική ενέδρα κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την Πόλη, για να φτάσουν σε ένα σημείο όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημα τους, διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής. Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των Α/φων Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Θεόδωρος Μαντάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας. «Έχουμε το τραγικό περιστατικό του Ιουνίου του 2020, περίπου 10 μήνες πριν, στο οποίο πάλι σε συμβόλαιο θανάτου, πάλι σε απόπειρα δολοφονίας του εκλιπόντος επιχειρηματία χάνει τη ζωή της η σύζυγός του. Αφήνοντας πίσω της ορφανά δύο ανήλικα παιδιά. Οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε«, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.

«Γίνεται ιδιωτική έρευνα, συλλέγονται στοιχεία και όλα αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε δικόγραφο μηνύσεως και σε αποδεικτικό υλικό και υποβάλλονται από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Κατά την άποψη μας η έρευνα παρά το γεγονός της γνωστοποίησης προσώπων, περιστατικών, επεισοδίων, όπως ο ίδιος ο εκλιπών τα έχει βιώσει εισφέρονται στην αποδεικτική διαδικασία. Σίγουρα η έρευνα δεν εξελίσσεται με του αναγκαίους ρυθμούς», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement