Στη σύλληψη οδηγού φορτηγού, ο οποίος φέρεται να είχε εγκαταστήσει μηχανισμό που επέτρεπε την απενεργοποίηση του ταχογράφου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, προχώρησαν οι Αρχές. Ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μηχανισμός ενεργοποιούνταν μέσω τηλεχειριστηρίου, επιτρέποντας στον οδηγό, με το πάτημα ενός κουμπιού, να διακόπτει την καταγραφή του ταχογράφου, ενώ το φορτηγό συνέχιζε να κινείται κανονικά. Δεν είναι σαφές αν η διάταξη ήταν ιδιοκατασκευή ή αν είχε αγοραστεί έτοιμη.
Ο ταχογράφος αποτελεί υποχρεωτικό σύστημα καταγραφής στα βαρέα οχήματα, καθώς καταγράφει τις ώρες οδήγησης, ακινησίας και ανάπαυσης του οδηγού. Οι καταγραφές αυτές χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα ανώτατα όρια συνεχούς οδήγησης και υποχρεωτικές περιόδους ανάπαυσης, με στόχο την οδική ασφάλεια.
Η φερόμενη παρέμβαση στον ταχογράφο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος οδήγησης, αποκρύπτοντας ενδεχόμενες παραβάσεις των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.





















