Στη σύλληψη ενός 42χρονου χειριστή εκμισθούμενου σκάφους, για υπεράριθμους επιβάτες, προχώρησαν χθες, Δευτέρα, άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από το πλήρωμα περιπολικού του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος, κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 42χρονος, μετέφερε 16 επιβαίνοντες, αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 10, σύμφωνα με την άδεια που είχε.
Στη δεύτερη περίπτωση, η σύλληψη αφορά τον τραυματισμό στη μέση 53χρονου Ούγγρου τουρίστα, επιβάτη τουριστικού σκάφους στη Ζάκυνθο, λόγω των έντονων κυματισμών, κατά τη διάρκεια περιήγησης στη θαλάσσια περιοχή «ΝΑΥΑΓΙΟ».
Το τουριστικό επέστρεψε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών, από όπου ο 53χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για ιατρική περίθαλψη.
Από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Βολιμών, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 59χρονος κυβερνήτης του σκάφους για σωματική βλάβη από αμέλεια.





















