Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιουσουρτί: Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο του Έβρου με χοιρινό

Στον Έβρο, ξεκίνησε το μαγείρεμα του παραδοσιακού πιάτου των Χριστουγέννων, το “Γιουσουρτί“.

Η κα Βασιλική Πολυσάκη, νοικοκυρά, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ πώς φτιάχνεται το συγκεκριμένο έδεσμα των Χριστουγέννων, το οποίο περιλαμβάνει κρέας από την κοιλιά του χοιρινού, πράσο, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.

Όπως είπε η κα Πολυσάκη, το συγκεκριμένο φαγητό που πλέον πολύ λίγες οικογένειες το παρασκευάζουν αυτές τις ημέρες, αποθηκεύεται σε πήλινο τσουκάλι και μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό, καθώς έχει από πάνω τη λίγδα που λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχάλης Κανάριος Για αιώνες η Καλαμωτή Χίου ήταν ένα χωριό που όχι μόνο έσφυζε από ζωή, αλλά κατείχε και πολύ ιδιαίτερο και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σε πολλές περιπτώσεις, οι πολίτες χάνουν την πίστη τους στο πολιτικό σύστημα. Η απογοήτευση από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, η αίσθηση ότι...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιώργος Κάκαρης Η Χίος έχει μια σημαντική εκκρεμότητα.  Η καταγραφή των γεωτόπων του νησιού από την ΕΑΓΜΕ το καλοκαίρι του 2022  αποτέλεσε...

Advertisement