Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Σπαρτιάτες εκτος ευρωεκλογών: Ομόφωνα 11 Αρεοπαγίτες είπαν «όχι» στη συμμετοχή τους – Αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το κόμμα των Σπαρτιατών αποκλείεται από τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οι 11 δικαστες έκριναν πως δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο για τη νόμιμη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Με την απόφασή τους, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι το κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Άλλωστε, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μαζί και με τους βουλευτές που έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων με ηθικό αυτουργό τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη, τον καταδικασμένο για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται ότι κινούσε τα νήματα και ήταν ο πραγματικός αρχηγός.

Ένας λόγος που θέτει σοβαρό πρόσκομμα για την κάθοδο του κόμματος ακόμη και στις ευρωεκλογές, καθώς δεν επιτρέπεται να είναι αρχηγός, καταδικασμένος για σοβαρό αδίκημα.

Οι Σπαρτιάτες εκτός από τη δικαστική έρευνα για την παραπλάνηση των εκλογέων, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο διαρκώς και στο Εκλογοδικείο, το οποίο ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση, αναφορικά με τις ενστάσεις πολιτών κατά βουλευτών του κόμματος.

Συνολικά από τον Άρειο Πάγο, ανακηρύχθηκαν 31 κόμματα, λαμβάνοντας το πράσινο φως καθόδου στις ευρωεκλογές. Αντίθετα, κόπηκαν 15 κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εξαίρεση τους Σπαρτιάτες, τα υπόλοιπα 14 δεν είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα το παράβολο των 20.000 ευρώ.

Εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: 

1. Σπαρτιάτες

2. Οικολόγοι πράσινοι – Πράσινη ενότητα

3. ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

4. Κίνημα φτωχών Ελλάδος

5. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

6. ΚΑΘΑΡΣΗ – Νίκος Αντωνιάδης

7. Πράσινη Οικολογία

8. Ελλάδα εμείς

9. Βόρεια Λέγκα Κράμα

10. Έλληνες – Δημήτριος Μιχάκης

11. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ

13. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

14. Ελλήνων Νέα Αρχή

15. Παιδιά της Ελλάδος

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν:

1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΝΙΚΗ

7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

8. Μερα 25

9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

10. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑ.Ο.Σ.

12. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

13. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)

14. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

15. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

16. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ

17. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

18. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα

19. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

20. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)

21. Κίνημα 21

22. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

23. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)

24. Νέα Αριστερά

25. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

26. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

27. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

28. Ελλήνων Συνέλευσις

29. Πράσινο κίνημα

30. Δημιουργία

31. ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»

Το ζήτημα να έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καθυστέρησε να καταθέσει υπόμνημα για τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωκάλπες, αποδίδοντας της πολιτική σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με τον Παύλος Μαρινάκης: «Πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκε δικαστική αίθουσα για να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία που καταθέσαμε το 2023. Γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές. Γιατί κατέθεσε “κείμενο-δήλωση” για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αφού είχε παρέλθει η σχετική προθεσμία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άκρα δεξιά τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η άκρα δεξιά, οι νεοναζί δεν έχουν κανένα ρόλο και καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων. Είχε προηγηθεί δήλωση του επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα με αξιοπρέπεια επειδή δεν κατέθεσε το υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Την απόφαση του Αρείου Πάγου σχολίασε ο Βασίλης Στίγκας

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ’ όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι “Σπαρτιάτες” σε ανακοίνωσή τους για τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: Οτι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου» ισχυρίζονται ακόμη οι “Σπαρτιάτες”, ενώ, τέλος, σημειώνουν:«Παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».

Κόντρα για την προτροπή Βελόπουλου

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επαναφέροντας στο δημόσιο διάλογο από το βήμα της Βουλής την προειδοποίηση προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν τον νόμο περί της ισότητας στο γάμο να μην πάνε στην Εκκλησία τις μέρες του Πάσχα, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Προς βουλευτές ΝΔ και να πω στον Πρωθυπουργό να το μεταφέρει στους βουλευτές του. Όσοι από εσάς ψηφίσατε τον αντιχριστιανικό νόμο του γάμου ομοφυλοφίλων, να μην πάτε τις Άγιες Μέρες στην Εκκλησία».

Η αποστροφή Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος εξήγησε πως: «Ακούσαμε μία προτροπή για τους βουλευτές της ΝΔ. Αυτή η δήθεν προστασία είναι μία έμμεση προτροπή. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να σοβαρευτούμε».

Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο Παύλος Μαρινάκης.

Για εργαλειοποίηση της πίστης από την πλευρά του κ. Βελόπουλου μιλούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με την Έλενα Ακρίτα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει στην Βουλή πως: «Θα πάω στην Εκκλησία, και κανένας πωλητής επιστολών του Ιησού δεν πρόκειται να μου υποδείξει τι θα κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Στo νησί της Χίου έρχεται το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο αναμένεται να φθάσει...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΚΚΕ Χίου Στην πρόσφατη αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, ζητώντας να διερευνηθούν οι...

ΧΙΟΣ

Στo λιμάνι της Χίου έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο έφτασε το πρωί της Τρίτης (27/5) και θα παραμείνει στο νησί της Χίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με την κατάκτηση για 2η συνεχή χρονιά του βραβείου “Customer Experience Excellence 2023” της Nissan Europe, η Nissan –Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε επιβεβαιώνει με...

Advertisement