Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κοντογεώργης : Ιλουστρασιόν λαϊκισμό με νέο περιτύλιγμα λανσάρει πάλι στην πολιτική ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Εγώ αυτό το οποίο διακρίνω αυτή τη στιγμή είναι ένας ιλουστρασιόν λαϊκισμός που με ένα νέο περιτύλιγμα λανσάρεται πάλι στην πολιτική ζωή της χώρας, ο οποίος δεν πρέπει να αναβιώσει» τόνισε ο Θανάσης Κοντογεώργης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ερωτηθείς στο Πρώτο Πρόγραμμα 916 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με την περιοδεία του κ. Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου αλλά και την αναφορά του στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

«Το χειρότερο» προσέθεσε ο κ. Κοντογεώργηςείναι ότι «ο λαϊκισμός πάντοτε συνδέεται με την ένδεια επεξεργασμένων προτάσεων».

«Έτυχε να παρακολουθήσω λίγο τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στο Open στην οποία ανέφερε ότι εμείς θα αυξήσουμε τις δαπάνες υγείας στο 5% του ΑΕΠ, ενώ ήδη είναι στο 6% του ΑΕΠ, ενώ στο πρόγραμμά του έλεγε 8, μετά έλεγε κάτι άλλο. Θέλω να πω ότι είναι καλό να υπάρχει μια τοποθέτηση για όλα τα ζητήματα, αλλά εφόσον διεκδικεί κάποιος το ρόλο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης, αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται με επεξεργασμένες προτάσεις και να μην μπαίνουμε πάλι σε μια ρητορική και σε μια εύκολη πολιτική που στοίχισε στη χώρα» συμπλήρωσε ο  κ. Κοντογεώργης.

Σε ό,τι αφορά στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διαπιστώσεις που περιέχει για τη χώρα μας συγκεκριμένα, ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε αφενός ότι στην έκθεση αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων, «όμως, δεν έχουν περιληφθεί εθνικές στρατηγικές και αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών όπως είναι ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, ασυνόδευτα ανήλικα και πολλοί άλλοι».

«Πέραν του ότι διαφωνούμε με αρκετά σημεία της έκθεσης και μεθοδολογικά προφανώς έχει κάποια ζητήματα από την άποψη ότι δεν έχουν ζητηθεί σε κανένα θέμα οι απόψεις από τις ελληνικές αρχές, όπως σε αντίθεση συμβαίνει πχ με την έκθεση για το κράτος δικαίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα συνεργαζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλά θέματα αναδεικνύονται όπως αυτά προκύπτουν μέσα από αυτή τη συνεργασία» ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης.

Αναφορικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, μέλη της οποίας συνδέονται με τη θανάσιμη επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε τα εξής.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έκανε μια πολύ συστηματική δουλειά ύστερα από το τραγικό περιστατικό και με άμεσες ενέργειες που έγιναν εκείνες τις μέρες, αλλά βέβαια και στην έρευνα που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις που είχαμε, πλέον και ενώπιον της Δικαιοσύνης και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Φαίνεται ότι πέραν της οπαδικής βίας και με το προκάλυμμα αυτής, ότι υπάρχουν ευρύτερες διασυνδέσεις και σε θέματα που αφορούν άλλες παράνομες δραστηριότητες. Επομένως όλα αυτά εξελίσσονται και νομίζω ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, αλλά βέβαια και η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση, όταν προέκυψαν αυτά τα γεγονότα και παρόλο το ότι υπήρχε  και μια δικαιολογημένη σε έναν βαθμόν δυσπιστία από τους πολίτες σε σχέση με μέτρα που είχαμε εξαγγείλει τότε για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, νομίζω ότι αυτά λειτουργούν. Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη και με τις κάμερες στα γήπεδα και με τα ονομαστικά εισιτήρια και με τον έλεγχο της εισόδου εξόδου, αλλά και με τις διαδικασίες που υπάρχουν σε σχέση με τις πειθαρχικές κυρώσεις που επιβάλλονται στις ΠΑΕ όταν προκαλούνται επεισόδια».

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι σαφής. Είμαστε αντιμέτωποι εδώ και πολλά χρόνια με ένα φαινόμενο που όντως πρέπει να ξεριζωθεί και να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα, όμως με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει αυτές τις ενέργειες που εμείς θεωρούμε ότι είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε ότι η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν τη δουλειά τους, επομένως θεωρούμε το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, αρκετά σύντομα» υπογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης.

Ερωτηθείς αν θα γίνει η συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στη Βουλή, σημείωσε πως θα εξεταστεί με βάση τον προγραμματισμό της Βουλής και σίγουρα μετά το Πάσχα. «Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός πάντοτε σε συζήτηση, ειδικά για τα θέματα της ακρίβειας, για τον λόγο ότι αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και ταυτόχρονα υπάρχουν συγκεκριμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να κινείται πλέον στα ποσοστά των Ευρωεκλογών του 2019, ο κ. Κοντογεώργης σχολίασε πως «σε κάθε εκλογική μάχη κανένας πολίτης δεν είναι δεδομένος και η κάλπη είναι πάντοτε άδεια». «Ο στόχος μας είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τον λόγο ότι πέραν του ότι εκλέγουμε ευρωβουλευτές για τη Βουλή, όπου αρκετές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή, την καθημερινότητά μας, τις προτεραιότητες που έχει η χώρα για τις επόμενες μέρες διακυβεύονται σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, επομένως πρέπει να υπάρχει ισχυρή και καλή εκπροσώπηση. Ταυτόχρονα, είναι μια εθνική κάλπη. Προφανώς αντανακλά εσωτερικούς συσχετισμούς. Θα έλεγα ότι έχει να κάνει και με το τι θέλουμε για την επόμενη μέρα γιατί σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον ρόλο της χώρας στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, χρειάζεται μια ισχυρή διακυβέρνηση μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και την προοπτική και τις δυνατότητες για την επόμενη μέρα, κυρίως στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά όχι μόνο και με βάση αυτό νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την κυβέρνηση» προσέθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Απαντώντας στο αν δέχεται πιέσεις η χώρα μας προκειμένου να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας στην Ουκρανία, κ. Κοντογεώργης τόνισε πως υπήρχε μια «παραφιλολογία» αυτές τις μέρες σε σχέση με τους S300. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ξεκαθάρισε και τόνισε πως η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση έχει πει πως η αποστολή αμυντικού υλικού για την ενίσχυση της Ουκρανίας μαζί με τις υπόλοιπες ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση με τρόπο που θα απομειώνει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας.

Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία στις 13 Μαΐου, ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης πως ανταποδίδει ουσιαστικά την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα και σηματοδοτεί ένα καλύτερο κλίμα, το οποίο υπάρχει εδώ και ένα χρονικό διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Υπάρχει μια διακήρυξη των Αθηνών, η οποία τηρείται και πρέπει να τηρείται και από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πλαίσιο που αφορά μια συγκεκριμένη διαφορά, τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα σε σχέση με την Τουρκία. Eίναι γνωστές οι απόψεις και των δύο χωρών. Εμάς πάντοτε οι ισχυρισμοί μας και τα επιχειρήματα μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και έτσι θα συνεχίσουμε και ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτό τον τρόπο πρέπει να επιλυθούν και αυτές οι διαφορές. (…) Όμως στο μεσοδιάστημα και επειδή βλέπουμε ότι οι κίνδυνοι στην ευρύτερη περιοχή είναι σημαντικοί και όσα γεγονότα έχουν εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια και στη Ρωσία αλλά και στη Μέση Ανατολή αναδεικνύουν την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή, νομίζω ότι και οι δύο χώρες, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας βούληση, πρέπει να εργάζονται προς μια κατεύθυνση συνεργασίας και αποφυγής οποιωνδήποτε εντάσεων που θα προσθέσουν ένα μεγαλύτερο ακόμα βάρος στην περιοχή» επισήμανε ο κ. Κοντογεώργης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Στo λιμάνι της Χίου έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο έφτασε το πρωί της Τρίτης (27/5) και θα παραμείνει στο νησί της Χίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με την κατάκτηση για 2η συνεχή χρονιά του βραβείου “Customer Experience Excellence 2023” της Nissan Europe, η Nissan –Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε επιβεβαιώνει με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ευέλικτο, προσανατολισμένο στο μέλλον SUV για την κατηγορία D – με το γράμμα “U” στην ονομασία του να αναφέρεται στο “Utility” – είναι...

ΧΙΟΣ

Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών...

Advertisement