Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση το τρίπτυχο του σχεδίου δράσης της ΕΛ.ΑΣ

H ΕΛ. ΑΣ εντατικοποιεί τις προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό φαινόμενο της βίας σε όλες τις εκφάνσεις. Ομάδες νέων αστυνομικών προχωρούν σε ήπια αστυνόμευση σε σημεία που συναθροίζονται παιδιά. Ενώ εδώ και μία εβδομάδα λειτουργούν ασφαλείς χώροι για κακοποιημένες γυναίκες.

Η Αστυνομία εφαρμόζει στοχευμένες δράσεις  για την πρόληψη  και αντιμετώπιση της  ενδοοικογενειακής βίας, που μαζί με την αποτροπή  της παραβατικότητας ανηλίκων, είναι στις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου , η Αστυνομία Πανελλαδικά ανταποκρίθηκε σε 2.165 κλήσεις που έγιναν στην Άμεση Δράση , διαχειρίστηκε 1.496 καταγγελίες  και έκανε 831 συλλήψεις.

Σε 161 γυναίκες θύματα διατέθηκε η εφαρμογή του Panic Button στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ 27 από αυτές μεταφέρθηκαν με οχήματα της Αστυνομίας σε δομές.

Από τις 12 Απριλίου έχουν εξασφαλιστεί διαμορφωμένοι χώροι  «safe houses» για την ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ή  μελών της οικογένειας τους, όπως ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία. Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Αστυνομία.

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων,  γίνονται  αστυνομικές δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες, έξω από μεγάλα εμπορικά κέντρα,  και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τέτοια  περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει ο 5ψήφιος τηλεφωνικός αριθμός που θα δέχεται όλο το 24ωρο καταγγελίες ή αναφορές παιδιών ή γονέων για περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας. Τα τηλέφωνα θα χτυπούν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και από εκεί θα γίνεται η διαχείριση των υποθέσεων από τις  κατάλληλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Σε δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσει εφαρμογή αντίστοιχη του Panic Button, αποκλειστικά για παιδιά.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement