Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Αθήνα – Ανησυχία για το παγκόσμιο εμπόριο

Με τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να είναι περισσότερο κλονισμένες από ποτέ και τη δυτική συμμαχία να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τη μορφή και κυρίως το μέγεθος μιας πιθανής επιχειρησιακής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν, η Αθήνα καλεί σε αυτοσυγκράτηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Κάθε κλιμάκωση τώρα θα ήταν σημαντική απειλή στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ αλλά την ίδια στιγμή ζητάμε από όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να ήταν μία πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση».

Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Τελ Αβίβ, χωρίς να κρύβει τις ανησυχίες της για περαιτέρω επιπτώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις μαζικές επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ» και πρόσθεσε «θα πρέπει να επιδειχθεί η οφειλόμενη αυτοσυγκράτηση. Η περιοχή και ο κόσμος ολόκληρος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και για μια πιθανή έξαρση του μεταναστευτικού.

Ο Παύλος Μαρινάκης κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «η Ελλάδα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή» και συνέχισε ό,τι «Και στη διαχείριση ενδεχόμενων αυξημένων προσφυγικών ροών ότι έχει τα αντανακλαστικά να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τα επόμενα 24ωρα και την ανησυχία του για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί αξιακά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Κριτική στη στάση της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ σημειώνει: « Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές».

Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απουσιάζει χαρακτηριστικά από τις εξελίξεις που την αφορούν άμεσα. Αντί να λειτουργεί ως δίαυλος άμβλυνσης των διαφόρων μετατρέπεται σε ετερόφωτη αποικία».

Η Νίκη αναφέρει :«Η μόνη θέση της Ελλάδος, εμπρός στον παραλογισμό, διεύρυνσης των πολεμικών συγκρούσεων, πρέπει να είναι υπέρ της Ειρήνης και της ουδετερότητας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ), ένα ναυταθλητικό σωματείο με έδρα την Χίο, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας του έργου ανακαίνισης και αναστήλωσης των αθλητικών...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Και σήμερα η Εκκλησία ανθεί όπου διώκεται. Εκεί οι μάρτυρες. Εκεί η ευψυχία. Εκεί η θυσία. Εκεί και τα κατορθώματα που υπενθυμίζουν πρωτοχριστιανικές ημέρες....

ΧΙΟΣ

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, καθώς και ο κ. Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκαν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το 20ο BMW Art Car παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι. Φιλοτεχνημένο από τη διάσημη σύγχρονη δημιουργό Τζούλι Μεχρετού...

Advertisement