Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλοι ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων και στις Κυνηγετικές Συνομοσπονδίες

Οι κυνηγετικές συνομοσπονδίες προχωρησαν  στην προμήθεια σκύλων ανίχνευσης δηλητηριασμενων δολωμάτων

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι μία κοινή πρακτική στην Ελλάδα, τόσο στις αστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται βάσει νομοθεσίας από το 1993.

Πέθαναν σκύλοι και άγρια πτηνά

Συνολικά 195 φόλες, αριθμός-ρεκόρ για την Ελλάδα και πιθανώς για τα Βαλκάνια, βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή της Θεσσαλίας. άμεσα στον νομούς Τρικάλων και Λαρίσης, έπειτα από αναφορές κυνηγών για νεκρά ζώα.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και 12 νεκροί σκύλοι, ένας καλαμόκιρκος, μια γερακίνα, μια κουρούνα και ένα κοτσύφι, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα νεκρά ζώα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Προσφατα βρέθηκε νεκρή αρκούδα στα Γρεβενά

Η χρήση και διασπορά στη φύση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα στο οποίο εμπλέκονται και αλληλοεπιδρούν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με ποικίλα κίνητρα.  Ταυτόχρονα, αποτελεί μία παράνομη πράξη που βλάπτει σοβαρά τόσο έμμεσα όσο και άμεσα το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι καταστροφή για την άγρια πανίδα αφού αρκετά προστατευόμενα είδη βρίσκουν τραγικό θάνατο κάθε χρόνο από αυτά. Επίσης θύματα των δηλητηριασμένων δολωμάτων πέφτουν και πολλά οικόσιτα ζώα.

Οι κυνηγετικές συνομοσπονδίες προχωρησαν  στην προμήθεια σκύλων ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Έλληνες εκτροφείς και εκπαιδευτές που συνεργάζονται και με την Ελληνική Αστυνομία.

Η Spartan Diamond, ήδη παρέδωσε τα πρώτα σκυλιά ράτσας βελγικών ποιμενικών ( Μαλινουα ) και Ολλανδικών ποιμενικών και σε λίγο καιρό θα έχει και τα πρώτα σκυλιά Cadaver για ανίχνευση γενετικού υλικού.

Ένα σκύλο στην Α’ κυνηγετική ομοσπονδία Δωδεκανήσων και Κρήτης και δύο σκυλιά στην κυνηγετική ομοσπονδία Πελοποννήσου. Και ετοιμάζονται και για τις άλλες ομοσπονδίες. Τα σκυλιά χρεώθηκαν σε θηροφυλακες και θα επιχειρούν όπου χρειάζεται.

Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement