Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στη μητέρα από την Πάτρα – Ομόφωνη καταδίκη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της

Δύο χρόνια μετά τη σύλληψη της 35χρονης σήμερα, μητέρας από την Πάτρα, το δικαστήριο σφράγισε την ενοχή της, επιβάλλοντάς της ισόβια κάθειρξη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της και την απόπειρα δολοφονίας αυτής 9 μήνες νωρίτερα στην Πάτρα.

Ούτε ένας από τους δικαστές και ενόρκους δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της. Ομόφωνα έκριναν ότι επί 9 μήνες προσπαθούσε να σκοτώσει τη μεγαλύτερη κόρη της και τελικά το κατάφερε στις 29 Ιανουαρίου 2022, ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Παίδων της Αθήνας.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, δήλωσε: «Είναι μια υπόθεση που δε μπορεί να χωρέσει και να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Το να σκοτώνει μία μάνα το ίδιο της το παιδί είναι κάτι που αντιστρατεύεται στην ίδια την ανθρώπινη φύση, είναι κάτι που αντιστρατεύεται στον προστατευτικό ρόλο του γονέα απέναντι στα τέκνα του».

Ξαφνιάζοντας τους πάντες, ο συνήγορος της 35χρονης, δε ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών, ώστε να σπάσουν τα ισόβια για την κατηγορουμένη.

Ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της 35χρονης καταδικασθείσας, ανέφερε: «Μη αναμενόμενη από την υπεράσπιση η απόφαση, εγώ επιμένω ότι πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης και να διατυμπανίσω με βεβαιότητα ότι η δικαστική κρίση θα είναι αθωωτική».

Η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα υποδέχτηκε την απόφαση με σκυμμένο το κεφάλι, σιωπηλή και ανέκφραστη. Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για την κόρη της, η μητέρα της, λύγισε. Ο πρώην σύζυγος της 35χρονης αποχώρησε από το δικαστήριο, αποφεύγοντας κάμερες και δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα δεν είναι μέρα χαράς για εμάς, αλλά μέρα δικαίωσης, δικαίωση για τη Τζωρτζίνα, δικαίωση για τον κόπο που έχουμε καταβάλλει για αυτή την υπόθεση και επιτέλους η δικαιοσύνη απάντησε».

Επί 99 ολόκληρες συνεδριάσεις για 14 μήνες, η 35χρονη και ο συνήγορός της προσπαθούσαν να πείσουν το δικαστήριο για την αθωότητά της. Στη δίκη κατέθεσαν 60 μάρτυρες, γιατροί, νοσηλευτές, επιστήμονες ειδικών γνώσεων και εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα. Η απολογία της 35χρονης συνεχίστηκε για 9 συνεδριάσεις, ενώ ο Αλέξης Κούγιας αγόρευε για έξι ημέρες.

Η 35χρονη από την Πάτρα επέστρεψε στη φυλακή, περιμένοντας πια την εξέλιξη της δεύτερης δίκης της, για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.

Το κλίμα σήμερα, ημέρα της απόφασης στην πολύκροτη δίκη, ήταν σε ευθεία αντιδιαστολή με την εικόνα της πρώτης ημέρας της δίκης, αλλά και της προσαγωγής της στην Ευελπίδων. Τότε επικρατούσε πανδαιμόνιο, ενώ σήμερα απόλυτη ησυχία, τόσο από την ίδια, όσο και από το υπόλοιπο ακροατήριο, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης. Ουδεμία αντίδραση από την άλλοτε χειμαρρώδη μητέρα, αλλά και από τους συγγενείς της.

Η στάση της απέναντι στα ισόβια είτε επιβεβαιώνει όσους την επέκριναν για έλλειψη συναισθήματος, είτε θέλει να δείξει την απαξίωσή της απέναντι στο δικαστήριο. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς μασούσε επιδεικτικά τσίχλα, την ώρα που απαντούσε στην πρόεδρο της έδρας ότι έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης. Η δικαστική περιπέτεια για την 35ρονη δεν έχει τελειώσει, καθώς μόλις ξεκίνησε η δεύτερη δίκη για τους θανάτους των δυο άλλων παιδιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement