Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση F-16 νότια της Χαλκιδικής – Περισυνελέγη σώος ο πιλότος και μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος ευτυχώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος. Εντοπίστηκε καλά στην υγεία του από τους διασώστες.

Οι διασώστες κατάφεραν και επιβιβάσουν τον πιλότο στο Super Puma και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τον μεταφέρουν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Το χρονικό της πτώσης

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες ότι ο πιλότος του F-16 που έπεσε νότια της Χαλκιδικής, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος.

Κοντά στο σημείο της πτώσης αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα αλεξίπτωτο.

Ταχύτατα, σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma για να ξεκινήσουν έρευνες εντοπισμού. Πολύ γρήγορα γνωστοποιήθηκε ότι ο πιλότος εντοπίστηκε σώος. Μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Λάρισα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement