Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τρομοκρατία: Στο μικροσκόπιο «ορφανά» χτυπήματα για ενδεχόμενη εμπλοκή της «Σύμπραξης εκδίκησης»

Η έρευνα μόλις ξεκίνησε, αφού εκτός των πέντε επιθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται τα φερόμενα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης», υπάρχουν αρκετά «ορφανά» χτυπήματα που προσπαθεί η Αντιτρομοκρατική να συνδέσει με ρόλους, πρόσωπα και οργανώσεις.

Μία περίπτωση είναι η βομβιστική επίθεση που έγινε σε λάθος διεύθυνση αλλά σε πολύ κοντινό δρόμο στο Π. Ψυχικό, με την οικία της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στις 27 Δεκεμβρίου 2023, όπου άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει στην πυλωτή πολυκατοικίας αυτοσχέδια βόμβα, αποτελούμενη από μία παλιά χειροβομβίδα.

Για την επίθεση δεν υπήρξε έως σήμερα ανάληψη. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα έλαβε εντολή από έναν από τους κατηγορούμενους της οργάνωσης να τοποθετήσει βόμβα στην συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να γνωρίζει το όνομα του στόχου ενώ έκανε και λάθος τη διεύθυνση.

H Σοφία Νικολάου Πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, τόνισε πως: «Δεν σας φοβάμαι. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλους τους τρομοκράτες οι οποίοι έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να κάμψουν την αποφασιστικότητά μου απέναντι στο κοινό έγκλημα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο. Η νέα τρομοκρατική αυτή επίθεση προς το πρόσωπό μου δεν είναι η πρώτη. Ούτε τότε φοβήθηκα, όπως επίσης δεν φοβήθηκα όταν θέλοντας να πετύχει την εκλογική μου εξόντωση και μόνο, πολιτικός μου αντίπαλος «κάρφωσε» στο Ίντερνετ την διεύθυνση του σπιτιού μου -εκεί όπου κοιμίζω τα τρία μωρά παιδιά μου- διευκολύνοντας έτσι τους τρομοκράτες».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σαρώνουν τα κινητά τηλέφωνα, τις συνομιλίες και τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν αν ειδικά οι δύο κατηγορούμενοι στρατιωτικοί αναλάμβαναν και κατά παραγγελία κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και από ποινικούς, καθώς κάποια «ορφανά» χτυπήματα και στις δύο περιπτώσεις, παρουσιάζουν ομοιότητες στις συνδεσμολογίες. Οι ίδιοι φαίνεται να είχαν επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη πριν εντοπιστεί ο φάκελος βόμβας όπου προδόθηκε ένας εξ αυτών από τα γενετικά ευρήματα.

«Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται σε συνεργασία με τις Ανακριτικές Αρχές για να δούμε αν αυτή η Οργάνωση είχε διαπράξει και άλλα χτυπήματα στο παρελθόν, αν εμπλέκονται δηλαδή οι 10 κατηγορούμενοι και σε κάποιο άλλο χτυπήματα και αν ετοίμαζαν κάποιο νεότερο», είπε στο ΕΡΤNews η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.

Από τους έξι κατηγορούμενους, οι τέσσερις αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, ένας αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και το στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement