Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγνωση καιρού: Καταιγίδες από το βράδυ στα δυτικά, βροχερή η Παρασκευή σχεδόν σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Μια μετωπική ζώνη με βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας βαθμιαία και την υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα θα βρέξει και στα δυτικά, όπου το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί, έως 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο και βαθμιαία και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, θα φτάσει τους 18 με 20 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 22 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ έντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής στα δυτικά και σταδιακά το Σάββατο και στην υπόλοιπη χώρα. Η Κυριακή θα είναι μια ημέρα με βελτιωμένο καιρό, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη προβλέπεται νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement