Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χειρόφρενο σε Μετρό και Προαστιακό την Τετάρτη – Στάσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετ΄ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ, καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, 28/2, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, αγωγή κατά της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Εφόσον όμως η απεργία πραγματοποιηθεί, καθώς η καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε ότι τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο θα παραμείνουν δεμένα, λόγω συμμετοχής στην απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement