Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες αστυνομίας και συναρμόδιων υπηρεσιών για τη θανάτωση τεσσάρων αδέσποτων γατών στις Σπέτσες

Κάτοικος της περιοχής στον Άγιο Ελευθέριο στις Σπέτσες το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16-02-2024) εντόπισε νεκρές 4 γάτες. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «έγινε παραγγελία λήψης βιολογικών υλικών, η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων και η μεταφορά των ληφθέντων βιολογικών υλικών στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτη δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ διερευνάται η ύπαρξη τυχόν πρόσθετων καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στην τοπική δημοτική Αρχή.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, εφαρμόζει αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, αποσκοπώντας στην πλήρη αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων.

Προς τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί και η τηλεφωνική γραμμή «10410» στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων».

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι ίσως οι κρισιμότερες που γίνονται μέχρι τώρα. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η μνήμη του Πρωτομάρτυρα και πολιούχου της Χίου Αγίου Ισιδώρου στην κεντρική πλατεία της Χίου. Σύσσωμες οι τοπικές αρχές και...

Advertisement