Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρετώδεις εργασίες για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό και αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων

Κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει ξεκινήσει η κατασκευή του ουρανοξύστη στο Ελληνικό. Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται διαρκώς καθώς είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται ένα έργο τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα. Το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο υφυπουργός εργασίας όπου και παρακολούθησε την ειδική εκπαίδευση που παρείχαν εναερίτες στους εργαζόμενους.

50 όροφοι, 170 διαμερίσματα με πανοραμική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, της Ακρόπολης και του Σουνίου. Είναι ο πρώτος βιώσιμος και πολυτελής ουρανοξύστης που χτίζεται στην Ελλάδα. Οι εργασίες είναι πυρετώδεις με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως τόνισε ο εκπαιδευτής εναεριτών Άγγελος Ασαριωτάκης ανέφερε: «Όταν δουλεύει κάποιος σε ύψος είναι εκτεθειμένος ο ίδιος σε άμεσο κίνδυνο πτώσης αλλά όχι μόνο αυτό υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσει. Ακόμη και μια βίδα να φύγει μια πρόκα από τον άνθρωπο από τα 20 μέτρα να τη φάει κάποιος από κάτω έχει κάνει καταστροφή».

Ο Παναγιώτης Χατζηδημητράκης πρόεδρος του συλλόγου τεχνικών ασφαλείας Ελλάδος, αναφέρει πως: «Η δυσκολία είναι μεγάλη γιατί η παιδεία και η κουλτούρα στην ασφάλεια εργασίας δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη όμως συνεχώς γίνονται βήματα».

Οι εργαζόμενοι περνούν από καθημερινή εκπαίδευση ξέρουν ακριβώς που και πως θα κινηθούν μεσ’ το εργοτάξιο. Επιπλέον υπάρχει ειδική ομάδα πρώτων βοηθειών και πυρασφάλειας.

Την εξέλιξη των εργασιών παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης ο οποίος ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας και εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Όταν ο άνεμος είναι 72 χλμ την ώρα όλες οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν. Οι ακριβείς συνθήκες στο πεδίο των εργασιών καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου. Οι γερανοί είναι αναρριχόμενοι, αυτή τη στιγμή η καμπίνα τους βρίσκεται στα 55 μέτρα και θα φτάσει στα 230 μέτρα.

Ο κ. Σπανάκης δήλωσε: «Είδαμε αρκετά πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε ξαναδεί. Μέτρα προστασίας που είναι για τα ελληνικά δεδομένα πρωτόγνωρα σημαντικά ζητήματα τα οποία είναι προς συζήτηση και για άλλες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να πάμε σε μηδενικά ατυχήματα και να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο μας και να είμαστε μια χώρα που να είμαστε πρωταγωνίστρια στα ζητήματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία».

Σχεδόν 28.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασία μέσα στο 2023. (διαφάνεια) Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο νομοσχέδιο που θα αφορά αποκλειστικά ζητήματα προστασίας και ασφάλειας στην εργασία.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050, η έκτη γενιά του δημοφιλούς SUV, CR-V, διαθέτει μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out, η Ευρυδίκη επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, με την ιδιαίτερη παράσταση που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φίλους του γαλλόφωνου τραγουδιού “La Bohème”, από Παρασκευή...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

Advertisement