Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

«Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ. Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο, που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξή του. (Παραπολιτικά).

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς «εγώ αποφασίζω», όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς. Ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές, τόνισε επίσης, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κι ενώ συνεδριάζει εκ νέου παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ενώ σε ερώτηση για το «αδιαμεσολάβητο – σημαία του Κασσελάκη», απάντησε:

Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω».

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα».
Σε σχέση με το αν ο κόσμος συναινεί στις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν τον σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται.

Στην ερώτηση τέλος περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement