Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματικότητα: Αύξηση της παιδικής παραβατικότητας δείχνουν τα στοιχεία – Ανήσυχοι οι γονείς

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η παιδική παραβατικότητα, με ανήλικους δράστες να κλέβουν και να ξυλοκοπούν συνομηλίκους τους βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους για να τις ανεβάσουν στα social media.

Δράσεις

«Όπως απασχολεί όλη την κοινωνία, απασχολεί και το δικό μας υπουργείο, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μικρά παιδιά, από την ηλικία των 13 ετών, ως δράστες, γιατί είναι δράστες κάποιων εγκληματικών ενεργειών», λέει, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Θα θέλαμε να επεκταθεί το panic button και σε αυτές τις ηλικίες, να μπορούν οι ανήλικοι να ενημερώνουν την Αστυνομία. Θα βοηθούσε πάρα πολύ αν επεκταθεί και στους ανήλικους. Γίνονται ήδη δράσεις από την ΕΛ.ΑΣ, γίνονται περιπολίες εκεί που έχουμε παρατηρήσει επαναλαμβανόμενα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανηλίκους».

Όπως λέει η ίδια:

«Στα σχολεία χρειαζόμαστε τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, κάποια περιστατικά να καταγγέλλονται στην Αστυνομία από τους εκπαιδευτικούς, αν δεν καταγγέλλονται από τα παιδιά».

«Αναρτώνται στα social media»

«Καταγράφονται, αναρτώνται στα social media, το γνωρίζουν οι δάσκαλοι ή και η διοίκηση και δηλώνουν αδύναμοι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το περιστατικό, τελικά θα φτάσουμε εκεί που να πρέπει να επέμβει η Αστυνομία», λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

«Αυτοί που θα φτάσουν να κάνουν σε δημόσιο χώρο έξω, έχουν ήδη προηγηθεί περιστατικά του ίδιου περιεχομένου και της ίδιας βαρύτητας μέσα στο σχολείο. Αυτά γίνονται με την ανοχή των δασκάλων, πολλές φορές και με τον φόβο τους».

«12.000 οι ανήλικοι δράστες»

«Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, είναι περίπου 12.000 οι ανήλικοι δράστες το 2023. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και στην Περιφέρεια», λέει από την πλευρά του ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Έχομε παραβατικότητα και στις ηλικίες 11 με 13 ετών, γίνεται μια προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. (…)Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να παρακολουθεί τις αναρτήσεις, αποφασίστηκε και να ενεργοποιηθεί διεύθυνση διαχείρισης και ανάλυσης πληροφορίων της ΔΙΔΑΠ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement